Gizlilik Politikası

Özet İçerik

Kapsam ve Rıza

Bu Gizlilik Bildirimi, kişisel verilerinizin tarafımızca toplanması, kullanımı, paylaşımı, muhafaza edilmesi ve korunması konularını ve bunlar ile ilgili haklarınızı açıklamaktadır. Bu Gizlilik Bildirimi mobil cihazlar da dahil olmak üzere, erişim veya kullanım yönteminize bakılmaksızın, internet sitemiz de dahil olmak üzere, bu Gizlilik Bildirimi'ne atıfta bulunulan her tür uygulama ve hizmet sunumuna (birlikte, "Hizmetler") uygulanacaktır. Hizmetlerimiz'i kullanarak ve/veya hesap oluşturarak bu Gizlilik Bildirimi ve Kullanıcı Sözleşmemiz'i kabul etmekte ve bu Gizlilik Bildirimi'nde açıklandığı üzere, kişisel verilerinizi toplamamıza, kullanmamıza, gerektiğinde üçüncü kişilerle paylaşmamıza, muhafaza etmemize ve korumamıza rıza göstermektesinizDaha fazla bilgi edinmek için tıklayınız

Gizlilik Standartları ve Uluslararası Veri Aktarımı

Kişisel verilerinizin yalnızca bu Gizlilik Bildirimi'nde belirtilen amaçlar kapsamında işlenmesini sağlamak için uygun her türlü güvenlik tedbirini almış bulunmaktayız. Bu güvenlik tedbirleri örneğin, kişisel verilerinizin yeterli düzeyde veri koruması sağlamayabilecek ülkelere aktarımı gibi konularda alınan önlemleri de kapsamaktadır. Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Kişisel Verilerin Toplanması

Hizmetlerimiz'i kullandığınızda, kullanıcı hesabı oluşturduğunuzda, kullanıcı hesabı oluşturmak için ilgili formda bilgi verdiğinizde, hesap bilgilerinizi güncellediğinizde veya bilgi eklediğinizde, kullanıcılar arası görüşmeler, sohbetler yaptığınızda veya uyuşmazlık çözümüne katıldığınızda veya Hizmetlerimiz ile ilgili olarak bizimle başka bir şekilde iletişime geçtiğinizde, kişisel verilerinizi topluyor, işliyor ve muhafaza ediyoruz. Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Kişisel Verilerin Kullanımı ve Muhafazası

Topladığımız kişisel verileri, Hizmetlerimiz'i sunmak ve geliştirmek, sitemizde kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak (özellikle beğenebileceğiniz hizmetler ve ürünleri önererek), hesabınız veya Hizmetlerimiz ile ilgili olarak sizinle iletişime geçmek, size kişiselleştirilmiş reklam ve pazarlama hizmetleri sunmak veya varsa hileli veya yasadışı faaliyetleri tespit etmek, bunları engellemek ve bu tür konuları soruşturmak için kullanmaktayız. Kişisel verilerinizi, ilgili mevzuatın öngördüğü veya faaliyetlerimiz ile ilgili veya faaliyetlerimiz için gerekli oldukları süre boyunca muhafaza etmekteyiz. Buna ek olarak, kapatılmış hesaplardaki kişisel verileri de yürürlükteki mevzuata uymak, dolandırıcılığı engellemek, borçlu olunan ücretleri tahsil etmek, uyuşmazlıkları çözmek, soruşturmalara yardımcı olmak, Kullanıcı Sözleşmemiz'i uygulamak ve yürürlükteki mevzuatın müsaade ettiği veya gerekli kıldığı diğer işlemlerde bulunmak için saklayabiliriz. Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Seçenekleriniz

Sizinle iletişime geçmek için kişisel verilerinizi nasıl kullandığımız ile ilgili seçimde bulunabilirsiniz. Bu anlamda Bana Özel sayfanızda elektronik posta veya sms gönderimi ile ilgili seçenekleriniz bulunmaktadır. Ayrıca gönderilen ticari elektronik ileti üzerinden ticari ileti almayı engelleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Erişim

Topladığımız kişisel verilerin doğru ve güncel olmasını sağlamak, bunlara erişebilmenizi ve bunları düzeltebilmenizi temin etmek için önlemler alıyoruz. Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Kişisel Verilerin Paylaşılması

Kişisel verilerinizi, diğer eBay Inc. şirketler grubu üyeleri veya üçüncü kişi ve firmalar ile paylaşabiliriz. Bu kişisel verilerin paylaşımı, Hizmetlerimiz'i sunmamız ve Hizmetlerimiz'e erişiminizi sağlamamız, yasal yükümlülüklerimize uymamız,  Kullanıcı Sözleşmemiz'i uygulamaya koymamız, Sıfır Risk Sistemi gereğince kullanıcılar arasında ürün ve/veya hizmet alışverişinin tamamlanmasını sağlamamız, pazarlama ve reklam faaliyetlerimizi sağlamamız, Hizmetlerimiz ile ilgili hileli veya yasadışı faaliyetleri engellememiz, bunları tespit ederek en az seviyeye indirmemiz ve bunları gereği gibi soruşturabilmemiz için gerekli olabilmektedir. Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Güvenlik

Kişisel Verilerinizin kaybedilmesi, kötü niyetli olarak kullanılması, kişisel verilerinize yetkisiz erişim, kişisel verilerinizin yetkisiz paylaşımı veya değiştirilmesi gibi riskleri azaltmak için uygun teknik ve idari güvenlik tedbirleri almak suretiyle kişisel verilerinizi korumaktayız. Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Önemli Bilgi

Bu bölüm, Hizmetlerimiz'i kullanmanız ile ilgili birtakım ek önemli bilgilere yer vermektedir. Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Haklarınız / Sorular ve Şikayetler

Bu bölüm, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca haklarınızı açıklamaktadır. Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız. Bu Gizlilik Bildirimi ile ilgili herhangi bir sorunuz veya şikayetiniz olması veya bu Gizlilik Bildirimi ya da yürürlükteki mevzuat uyarınca haklarınızı kullanmak istemeniz durumunda, bize yazılı olarak ulaşabilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Kapsam ve Rıza

Bu Gizlilik Bildirimi, kişisel verilerinizin toplanması, kullanımı, paylaşımı, muhafaza edilmesi, korunması gibi kişisel verilerin işlenmesi ile ilgili konuları ve bu kapsamda ilgili haklarınızı açıklamaktadır. Mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirdikleriniz dahil erişim ve kullanım yönteminiz ne olursa olsun; bu Gizlilik Bildirimi, yayınlandığı ve kendisine atıfta bulunulan GittiGidiyor'a ait www.gittigidiyor.com internet sitesi ("Site") ve bağlantılı diğer internet siteleri, her türlü uygulama, ürün ve hizmet (birlikte, "Hizmetler") için geçerlidir. Site'deki Hizmetlerimiz'in kullanımı veya Site üzerinde hesap oluşturulması, kabul ettiğiniz bu Gizlilik Bildirimi Çerez Bildirimi ve Kullanıcı Sözleşmemiz'e tabidir. Sitemiz'i, Hizmetlerimiz'i kullanmaya devam ederek veya hesap oluşturarak Gizlilik Bildirimi, Çerez Bildirimi ve Kullanıcı Sözleşmemiz'i kabul etmeniz; bu Gizlilik Bildirimi'nde sizlere verdiğimiz bilgilendirmeye dayanarak kişisel verilerinizi Hizmet sunabilmemiz için gerektiği ölçüde ve açıklandığı şekilde toplamamıza, kullanmamıza, paylaşmamıza, muhafaza etmemize ve korumamıza özgür iradenizle ve açık şekilde verdiğiniz rızanızı göstermektedirSizden istenen bilgilerinize Hizmet sunmak üzere ihtiyaç duyulduğu için; söz konusu bilgileri bizimle paylaşmamanız halinde, Hizmetlerimiz'in tümünü tamamen ve eksiksiz şekilde sunmamız mümkün olmayabilir.  Bir eBay Inc. iştiraki olan, My Office İş Mrkz., Çiğdem Sk., No: 1/14, 34746 Barbaros Mh., Ataşehir, İstanbul adresinde faaliyet gösteren GittiGidiyor Bilgi Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Hizmetler'in sunulması kapsamında veri sorumlusu olduğu hallerde kişisel verilerinizi işleme amaç ve vasıtalarını belirlerken, global gizlilik standartlarıile kişisel verilerin korunmasına ilişkin yürürlükte bulunan yasal düzenlemelere uymaktadır.

Kişisel veriler

"Kişisel veriler", kimliği belirli ya da elimizde bulunan veya erişimimizin bulunduğu verilerden kimliği belirlenebilecek bir gerçek kişiye ait olan bilgiler anlamına gelmektedir. Kişisel veriler, toplulaştırılmış olan veriler ile anonim hale getirilmiş olan verileri, gerçek kişilere ait olmayan veya belirli veya belirlenebilir gerçek kişilere ait olmayan istatistiki veriler gibi bilgileri içermemektedir.

Bu Gizlilik Bildirimi'ndeki Değişiklikler

Bu Gizlilik Bildirimi'nde her zaman değişiklik yapılabilir. Sitemiz'de yayımlanması ile birlikte derhal geçerlilik kazanacak olan önemli değişikler hakkında ayrıca Duyuru Panosu aracılığıyla ve/veya e-posta ile duyuracağız. Bu değişiklikleri kabul etmemeniz halinde, [Bana Özel >Bilgilerim/Ayarlarım] ulaşarak üyeliğinizi sonlandırabilirsiniz.

Gizlilik Standartları ve Uluslararası Veri Aktarımı

GittiGidiyor, gizlilik yükümlülüklerine uygun şekilde Hizmet sunmak, kişisel verilerinizin yalnızca bu Gizlilik Bildirimi'nde belirtilen kapsamda ve amaçlar doğrultusunda işlenmesini sağlamak ve kişisel verilerinizi yeterli düzeyde korumak konusunda gösterdiği kararlılığı, aldığı organizasyonel, teknik, idari ve/veya sözleşmeye dayalı tedbirlere de yansıtmıştır. Kişisel verilerinizin, eBay Inc. grup şirketleri üyelerine aktarılması ve bu kapsamda A.B.D'deki ve eBay Inc.'in veri merkezlerinin bulunduğu dünyanın herhangi bir ülkesindeki sunucularda işlenmesi ve muhafaza edilmesi; bu Gizlilik Bildirimi'nde belirtilen şekilde ve yürürlükteki mevzuatta yer alan koşullara tabi olmak kaydıyla söz konusu olabilir. Mevcut eBay Inc. grup şirketlerinin listesi için tıklayınız. Bu Gizlilik Bildirimi'nde verdiğiniz açık rızanın; Gizlilik Politikası'nda belirtilen kapsam içinde, açıklanan amaçlarla bağlantılı ve sınırlı olarak kişisel verilerinizin yurt dışına aktarılması hallerini de kapsadığını hatırlatmak isteriz. Bu kapsamda yurt dışına kişisel veri aktarımının söz konusu olduğu hallerde; yürürlükteki mevzuat uyarınca her türlü ek yasal gereklilik ve tedbir de ayrıca yerine getirilecektir.

Kişisel Verilerin Toplanması

kişisel verilerinizi Hizmetlerimiz'i kullandığınızda, hesap oluşturduğunuzda, Sitemiz'de yer alan bir formu doldurduğunuzda, hesap bilgilerinizi güncellediğinizde veya bilgi eklediğinizde veya ürün ve/veya hizmet satın aldığınızda veya sattığınızda veya uyuşmazlık çözümüne katıldığınızda veya Hizmetlerimiz ile ilgili olarak bizimle veya diğer kullanıcılar ile iletişime geçtiğinizde ve Site'mizi ziyaret ettiğinizde topluyoruz, işliyoruz ve muhafaza ediyoruz. Topladığımız başlıca kişisel veriler aşağıdakilerdir: Hizmetlerimiz'i kullandığınızda, veya hesap oluşturduğunuzda bize sağladığınız kişisel veriler

Hizmetlerimiz'i kullandığınızda veya hesap oluşturduğunuzda otomatik olarak topladığımız kişisel veriler

Çerezler, web işaretçileri ve benzer teknolojiler kullanarak topladığımız kişisel bilgiler Görüntülediğiniz sayfalar, tıkladığınız bağlantılar ve Hizmetlerimiz ile ilgili yaptığınız diğer işlemler hakkında bilgi toplamak için reklam ve e-posta içeriğimiz ile, çerez, web işaretçileri (beacons), benzersiz tanımlayıcı ve benzer teknolojiler kullanmaktayız. Bu teknolojileri kullanımımız ve bunları nasıl kontrol edebileceğiniz hakkında daha ayrıntılı bilgi için, Çerezler Politikamızı inceleyiniz. Diğer kaynaklardan topladığımız kişisel veriler

Yukarıda belirtilen kapsam ve sınırlar içinde kişisel veriler arasında yürürlükteki mevzuatta tanımlanan (kılık kıyafet, biyometrik özellik taşıyan ses kayıtları, satın alınan veya incelenen ürünler ilintili olduğu ölçüde sağlık ve cinsel hayatla ilişkili olabilecek bilgiler gibi)  özel nitelikli kişisel verilerin de  yer alabileceğini ve bu Gizlilik Bildirimi'nde verdiğiniz açık rızanın, söz konusu kişisel verilerin elde edilmesi ve bu Gizlilik Bildirimi'nde açıklanan şekilde kullanılması hallerini de kapsadığını hatırlatmak isteriz.

Kişisel Verilerin Kullanımı ve Muhafazası

Topladığımız kişisel verileri, Hizmetlerimiz'i sunmak ve geliştirmek, (özellikle, beğenebileceğiniz hizmetler ve ürünleri önererek) Site'de kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak, hesabınız ve Hizmetlerimiz ile ilgili olarak sizinle iletişime geçmek, size müşteri hizmetleri sunmak, alıcı ve satıcı arasındaki iletişimi sağlayarak alış ve satış işlemlerinizin gerçekleştirmesine yardımcı olmak, kişiselleştirilmiş reklam ve pazarlama hizmetleri sunmak ve hileli veya yasadışı faaliyetleri tespit etmek, engellemek, en aza indirmek ve soruşturmak için kullanmaktayız. Kişisel verilerinizi aşağıdaki şekilde kullanabilir ve muhafaza edebiliriz: Hizmetlerimiz'in sunulması, geliştirilmesi ve kişiselleştirilmesi

Hesabınız ile ilgili olarak sizinle iletişime geçilmesi ve müşteri hizmetleri sunulması

Hileli ve yasadışı faaliyetlerin engellenmesi, tespit edilmesi, en aza indirilmesi ve soruşturulması

Kişisel verilerinizi faaliyetlerimiz için gerekli ve faaliyetlerimizle ilgili oldukları ve saklama amacımız gerektirdiği sürece muhafaza etmekteyiz. Buna ek olarak, yürürlükteki kanunlara uymak, dolandırıcılığı engellemek, borçlu olunan ücretleri tahsil etmek, uyuşmazlıkları çözmek, sorunları gidermek, soruşturmalara yardımcı olmak, kullanıcı şikayetlerini çözmek, Kullanıcı Sözleşmemiz'in uygulanmasını sağlamak ve yürürlükteki kanunların müsaade ettiği veya gerekli kıldığı diğer işlemlerde bulunmak için kapatılmış hesaplara ilişkin kişisel verileri saklayabiliriz.br> Başta 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ile 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun olmak üzere yürürlükteki yasal düzenlemeler uyarınca kişisel verilerinizi belirlenen süreler boyunca saklamakla yükümlü olduğumuzu ayrıca hatırlatmak isteriz. Kişisel verilerinizi muhafaza etmemizi gerektiren hallerin ortadan kalkması durumunda, kişisel verileriniz güvenli bir şekilde imha edilecek veya anonim hale getireceğiz.

Seçenekleriniz

Sizinle iletişime geçmek veya pazarlama ile ilgili bilgilendirme göndermek ile ilgili Bana Özel sayfanızdan tercihte bulunabilirsiniz. İletişim tercihleri Hesabınız veya satın alma veya satma faaliyetleriniz ile ilgili olarak sizinle iletişime geçeceğimiz yöntemleri, [Bana Özel >Bilgilerim/Ayarlarım]'dan kontrol edebilirsiniz. Aynı zamanda, [Bana Özel >Bilgilerim/Ayarlarım>Engelleme Servisi]'nden, üyeler arası iletişim tercih ayarlarınızı da kontrol edebilirsiniz. Pazarlama Bizden pazarlama iletişimleri almak istememeniz durumunda, almış olduğunuz e-postadaki bağlantı ve sms üzerinden pazarlama iletişimlerini devredışı bırakabilir, [Bana Özel >Bilgilerim/Ayarlarım >Bilgilerim]'den iletişim tercihlerinizi değiştirebilir veya bizimle doğrudan iletişime geçerek iletişim tercihlerinizi belirtebilirsiniz. Üçüncü kişilerle, pazarlama amaçları için, açık rızanız olmadan, kişisel verilerinizi paylaşmadığımızı hatırlatmak isteriz. Oturum açma Hesabınızda oturum açtığınızda, size hesabınızın belirli bir süre ile açık kalmaktadır. Halka açık veya paylaşılan bir bilgisayar kullanmanız halinde, oturumunuzu açık bırakmamanızı tavsiye ederiz. Oturumunuz açık kaldığı süre boyunca, başkaca herhangi bir izne gerek duyulmaksızın, hesabınızı görüntüleyebilecek, erişebileceksiniz ve işlemlerde bulunabileceksiniz. Bu durum, oturum açtığınız bilgisayar/tarayıcıların diğer kullanıcıları için de geçerli olacaktır. Sizin veya bu bilgisayar/tarayıcıların diğer kullanıcıları tarafından yapılabilecek olan işlem ve hesap faaliyetleri, aşağıdakiler ile sınırlı olmamak üzere her türlü işlemi içermektedir:

Şifrenizi, kullanıcı kimliğinizi değiştirme, diğer hesap bilgilerinizi güncelleme veya yukarıda sayılanlar dışında diğer hesap faaliyetlerini gerçekleştirme girişiminde bulunmanız halinde, şifrenizi girmeniz istenecektir. Oturumunuzu alışılmış olduğu üzere, oturumu kapatarak ve/veya çerezlerinizi temizleyerek sonlandırabilirsiniz. Tarayıcı gizlilik ayarlarınızın uygun şekilde etkin olması halinde, yalnızca tarayıcınızın kapatılması ile de oturumunuz sonlandırılabilecektir. Halka açık veya paylaşılan bir bilgisayar kullanmanız halinde, oturumunuzu Hizmetlerimiz'i kullanımınız sona erdiğinde, hesabınızı ve kişisel bilgilerinizi korumak için kapatmalı ve/veya internet tarayıcınızın "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek çerezleri temizlemelisiniz. Rızanın geri alınması Bu Gizlilik Bildirimi'nde belirtilen amaçlar ile kişisel verilerinizin kullanılması veya açıklanması ile ilgili rızanızı geri almanız durumunda, Hizmetlerimiz'in bir kısmından ya da hiçbirinden faydalanamayabilirsiniz. Sizden istenen bilgilerinize, Hizmet sunmak ve bu Gizlilik Bildirimi'nde açıklanan faaliyetleri yerine getirebilmek üzere ihtiyaç duyulduğu için; söz konusu bilgilerin yokluğunda müşteri desteği ile Kullanıcı Sözleşmemiz'de yer alan Hizmetlerimiz'in tümünü tamamen ve eksiksiz şekilde sunmamız mümkün olmayabilir.

Erişim

Topladığımız kişisel verilerin doğru ve güncel olmasını, bunlara erişebilmenizi ve gerektiğinde bunları düzeltebilmenizi temin etmek için aşağıdakileri de içeren uygun tedbirler alıyoruz.

 

Kişisel Verilerin Paylaşılması

Kişisel verilerinizi, eBay Inc. şirketler grubunun diğer üyeleriyle veya bu Gizlilik Politikası'nda açıklanan faaliyetlerin yürütülmesi için hizmet aldığımız  ve/veya işbirliğinde bulunduğumuz iş ortakları gibi üçüncü kişilerle paylaşabiliriz. Bu paylaşımlar, üçüncü kişi ve firmalar ile ilgili güvenliğe ilişkin değerlendirmeler ve analizler tamamladıktan sonra gerçekleşecektir. Paylaşmamızın amacı, Hizmetlerimiz'e erişim sağlamamız, yasal yükümlülüklerimize uymamız, Kullanıcı Sözleşmemiz'in uygulanmasını sağlamamız, pazarlama ve reklam faaliyetlerimizi yürütebilmemiz veya alış ve satış işlemlerini gerçekleştirmeniz, veya Hizmetlerimiz ile ilgili hileli veya yasadışı faaliyetleri engellememiz, tespit etmemiz, en aza indirmemiz ve bu türden faaliyetleri soruşturmamız için gerekli olabilir. Kişisel verileri aşağıda sayılan belirli amaçları yerine getirmek için ve doğrudan alakalı ve gerekli kişilere açıklamaktayız. Yukarıda belirtildiği üzere, kişisel verilerinizi, açık rızanız olmaksızın, pazarlama ve reklam amaçları için üçüncü kişilere aktarmamaktayız. Kişisel verilerinizi, aşağıdaki belirtilen kişilere aşağıda belirtilen amaçlar ile açıklayabiliriz: Kişisel verileri aşağıdaki amaçlar ile kullanabilecek olan eBay Inc. şirketler grubu üyeleri

Hizmet sağlayıcıları ve finansal kuruluş ortakları

Kolluk kuvvetleri, yasal muameleler, resmi makamlar ve yasal yetkililer

Sizin tarafınızdan veya Hizmetlerimiz'i kullanımımız ile yetkilendirilen diğer eBay Inc. Grup Şirketleri Kullanıcıları veya GittiGidiyor kullanıcıları Yurt içinde veya yurt dışında bulunan diğer kullanıcılar ile işlem gerçekleştirdiğinizde, isminiz, hesap numaranız, e-posta adresiniz, iletişim bilgileriniz, nakliye ve fatura adresiniz sitemizden aldığınız/sattığınız ürünlerin gümrük işlemlerinin tamamlanması, teslimatı ve faturalandırılması ve gerektiğinde işlemin güvenirliliği ve güvenliğini desteklemek için gerekli olan diğer bilgileriniz gibi işlemleri tamamlamak için gerekli olan bilgileri diğer kullanıcıların talep etmesi gerekmektedir ve biz de platformumuz üzerinden diğer kullanıcılara iletilecek söz konusu bilgileri sadece anılan amaçlarla ilgili ve sınırlı olacak şekilde onlara iletmekteyiz.  Herhangi bir işlemin engellenmesi, başarısız olması veya sonradan geçersiz kılınması durumunda, diğer kullanıcılara başarısız olan işlemlerin ayrıntılarını da sunabiliriz. Bilgilerinizi alan diğer kullanıcıların, bu bilgileri, açık rızanız olmaksızın, pazarlama amaçları ile sizinle irtibata geçmek gibi, işlem ile ilgili olmayan amaçlar için kullanmalarına izin verilmemektedir. İstenmeyen veya tehditkar mesajlar ile kullanıcılar ile iletişime geçilmesi, Kullanıcı Sözleşmemiz'in ihlalini teşkil etmektedir.

Değişiklik

Diğer herhangi bir şirket ile birleşmemiz veya diğer herhangi bir şirket tarafından iktisap edilmemiz halinde, bilgileri, bu şirketler ile global gizlilik standartlarımız uyarınca paylaşabiliriz. Böyle bir durumda, birleştirilen yeni tüzel kişiliğin kişisel verileriniz ile ilgili olarak bu Gizlilik Bildirimi'ne uymasını zorunlu kılacağız. Kişisel verilerinizin bu Gizlilik Bildirimi'nde yer almayan herhangi bir amaç ile toplanması, kullanılması, açıklanması veya muhafaza edilmesi durumunda, kişisel verilerinizin yeni amaçlar ile işlenmesi ile ilgili olarak önceden bilgilendirileceksiniz. Bu değişiklikleri kabul etmemeniz halinde, [BanaÖzel>Bilgilerim/Ayarlarım]'dan üyeliğinizi sonlandırabilirsiniz.

Güvenlik

Kişisel veri kaybı, kötü kullanım, yetkisiz erişim, yetkisiz aktarım gibi riskleri azaltmak için uygun teknik ve idari güvenlik tedbirleri alarak bilgilerinizi korumaktayız. Kullanmakta olduğumuz birtakım tedbirler arasında, yeni nesil güvenlik katmanları, güvenlik duvarları ve veri şifreleme, veri merkezlerimize fiziki erişim kontrolleri ve bilgi erişim yetki kontrolleri yer almaktadır. Hesabınızın kötüye kullanıldığından şüphelenmeniz halinde, aşağıda yer alan Bize Ulaşın bölümündeki açıklamaları takip ederek lütfen bize ulaşınız. Şifrenizde benzersiz numaralar, büyük ve küçük harfler ve karakterler kullanmanızı ve başka herhangi bir sitede kullanılmamış olmasını tavsiye ediyoruz. Şifrenizi diğer kişiler ile paylaşmamalısınız. Şifrenizi başkaları ile paylaşmanız durumunda, diğer kişilerin hesabınızdan yaptıkları tüm iş ve işlemlerden sorumlu olacaksınız. Şifrenizin kontrolünün kaybedilmesinin kişisel verilerinizin kontrolünün kaybedilmesi ile sonuçlanabileceğini hatırlatmak isteriz.

Önemli Bilgi

Bu bölüm, Hizmetlerimiz'i kullanmanız ile ilgili birtakım ek önemli bilgilere yer vermektedir. Hizmetlerimiz'i kullanmanız ile ilgili olarak ele almamız gereken gizlilik ile ilgili birkaç önemli bilgi daha bulunmaktadır: Kişisel verilerinizi Site'de veya uygulamalarımızda paylaştığınızda neler olur? Diğer kullanıcılar, GittiGidiyor üzerinden paylaştığınız bilgilere erişebilirler. Örneğin, diğer kullanıcılar, tekliflerinizi, satın alımlarınızı, sattığınız ürünleri, takip ettiğiniz satıcılar ve geri bildirimleri, puanlar/değerlendirmeler ve ilgili yorumları görebilirler. Diğer kullanıcılar, profilinizde paylaşmayı tercih ettiğiniz bilgileri de görebilirler. Kullanıcı profiliniz herkese açıktır. Kullanıcı hesabınız, tüm GittiGidiyor faaliyetleriniz ile bağlantılıdır. Diğer kullanıcılara şüpheli faaliyet ile ilgili gönderilen bildirimler ve Site'deki bildirim ihlalleri, kullanıcı hesabı ve belirli ürünlere atıfta bulunmaktadır. Dolayısıyla, isminizi kullanıcı hesabınız ile bağlantılandırırsanız, isminizi açıkladığınız kişiler, GittiGidiyor faaliyetlerinizi bizzat tespit edebileceklerdir. Gizliliğinizin korunmasını sağlamak amacıyla, diğer kullanıcıların ad, soyad, adres, e-posta veya telefon finansal bilgilerine, ancak işlemlerinizi gerçekleştirmek ve için gerekli olması halinde ve sınırlı bir şekilde erişimine izin vermekteyiz. Bununla birlikte, işleme dahil olan diğer kullanıcılar olduğunda, bu kullanıcılar, birbirlerinin ismi, kullanıcı kimliği, e-posta adresi ve diğer iletişim bilgilerine erişebileceklerdir. GittiGidiyor'dan elde ettiğiniz bilgileri nasıl kullanmalısınız? Diğer kullanıcılar ile işlem gerçekleştirdiğinizde, işlemi tamamlayabilmeniz için diğer kullanıcının (ismi, hesap numarası, e-posta adresi, iletişim bilgileri, nakliye ve fatura için adres bilgileri gibi) kişisel verilerini edinmenizi sağlamakta veya bu bilgileri size sunmaktayız. Diğer kullanıcıları gizlilik uygulamalarınız hakkında bilgilendirmek ve onların gizliliğine saygı göstermek zorundasınız. Her halükarda, diğer kullanıcılara kendilerini veritabanınızdan sildirme imkanı tanımalısınız ve onlara kendileri hakkında topladığınız bilgileri gözden geçirme fırsatı sunmalısınız. Erişiminizin bulunduğu kişisel verileri, sadece GittiGidiyor işlemleri ile ilgili amaçlar veya (emanet, kargo, dolandırıcılık şikayetleri ve üyeler arası iletişimler gibi) GittiGidiyor aracılığıyla sunulan diğer hizmetler için veya bilgilerin ait olduğu kullanıcıların açık rıza gösterdikleri amaçlar için kullanabilirsiniz. Erişiminizin olduğu kullanıcıların kişisel verilerinin farklı amaçlar ile kullanılması Bu Gizlilik Bildirimi ve Kullanıcı Sözleşmemiz'in ihlalini teşkil etmektedir. İstenmeyen veya tehditkar e-postalar ve smsler Hizmetlerimiz'in kötüye kullanılmasına müsamaha göstermemekteyiz. Kullanıcıların açık rızası olmaksızın, söz konusu kullanıcılar sizden ürün satın almış olsa bile, onları (e-posta veya posta) adres listesine ekleme, onları ticari amaçlar ile arama veya onlara SMS gönderme izniniz bulunmamaktadır. İstenmeyen veya tehditkar e-posta ve SMS gönderilmesi, Kullanıcı Sözleşmemiz'e aykırıdır. GittiGidiyor ile ilgili spam veya sahte e-postaları ve SMS gönderenlerini, Müşteri Hizmetleri'ne ulaşarak bildirebilirsiniz. Üçüncü Kişi Gizlilik Uygulamaları İşbu Gizlilik Bildirimi, yalnızca sizden topladığımız kişisel verilerin kullanımı ile ilgilidir. Başkalarına kişisel verilerinizi açıklamanız veya üçüncü kişi internet sitelerine yönlendirilmeniz halinde, onların gizlilik bildirimleri ve uygulamaları geçerli olacaktır. Kişisel verilerinizi üçüncü kişilere sunmanız halinde, kişisel verilerinizin gizliliği ve güvenliğini garanti edememekteyiz ve herhangi bir işlemde bulunmadan ve kişisel verilerinizi paylaşmadan önce paylaştığınız kişinin gizlilik ve güvenlik politikalarını değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Bu durum, kişisel verilerinizi açıkladığınız üçüncü kişilerin, sitelerimizde teklif sunanlar, alıcılar veya satıcılar olması halinde de geçerlidir.

Haklarınız

Erişim bölümü altındaki haklarınıza ek olarak:

İşlenen kişisel verilerinize ilişkin itiraz hakkı ve zarar uğramanız halinde zararın giderilmesi hakkınızı kullanabilirsiniz Gizlilik ve kişisel verilerin korunması konusunda daha fazla bilgi almak istediğiniz takdirde, sizlere Müşteri Hizmetleri üzerinden yardımcı olmaya hazırız. Bilgilerinizin gizliliğini ve güvenliğini korumayı her zaman öncelikli amaçlarından biri olarak kabul eden GittiGidiyor bünyesinde, yukarıda bilgisi verilen haklarınızı kullanabileceğiniz başka çözüm ve destek mekanizmaları devreye aldığında bunları size ayrıca duyuracağız. Haklarınızı kullanmak için aşağıda yer alan Bize Ulaşın bölümündeki açıklayarak bize ulaşabilirsiniz. 

Bize Ulaşın - Sorular ve Şikayetler

Bu Gizlilik Bildirimi ile ilgili herhangi bir sorunuz veya şikayetiniz olması durumunda veya bu Gizlilik Bildirimi veya yürürlükteki mevzuat uyarınca sahip olduğunuz haklarınızı kullanmak istemeniz durumunda, My Office İş Merkezi, Çiğdem Sok., No: 1/14, 34746 Barbaros Mah., Ataşehir, İstanbul adresine yazılı olarak başvurarak veya Müşteri Hizmetleri üzerinden bize ulaşabilirsiniz.