Arama sonuçlarını daraltmak

Menü

Gizlilik Politikası


  • Bu Gizlilik Politikası ("Gizlilik Bildirimi"), kişisel verilerinizin toplanması, işlenmesi, üçüncü kişilerle paylaşılması, muhafaza edilmesi, güvenliğinin sağlanması konularını ve bu konular ile ilgili olarak sahip olduğunuz haklarınızı açıklamaktadır. GittiGidiyor Bilgi Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş.("GittiGidiyor"), eBay Inc. grubunun bir üyesi olarak, eBay Inc.'in global gizlilik standartlarına uymaktadır.


Özet İçerik

Kapsam ve Rıza


Bu Gizlilik Bildirimi, kişisel verilerinizin tarafımızca toplanması, kullanımı, paylaşımı, muhafaza edilmesi ve korunması konularını ve bunlar ile ilgili haklarınızı açıklamaktadır. Bu Gizlilik Bildirimi mobil cihazlar da dahil olmak üzere, erişim veya kullanım yönteminize bakılmaksızın, internet sitemiz de dahil olmak üzere, bu Gizlilik Bildirimi'ne atıfta bulunulan her tür uygulama ve hizmet sunumuna (birlikte, "Hizmetler") uygulanacaktır. Hizmetlerimiz'i kullanarak ve/veya hesap oluşturarak bu Gizlilik Bildirimi ve Kullanıcı Sözleşmemiz'i kabul etmekte ve bu Gizlilik Bildirimi'nde açıklandığı üzere, kişisel verilerinizi toplamamıza, kullanmamıza, gerektiğinde üçüncü kişilerle paylaşmamıza, muhafaza etmemize ve korumamıza rıza göstermektesiniz.

Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Gizlilik Standartları ve Uluslararası Veri Aktarımı

Kişisel verilerinizin yalnızca bu Gizlilik Bildirimi'nde belirtilen amaçlar kapsamında işlenmesini sağlamak için uygun her türlü güvenlik tedbirini almış bulunmaktayız. Bu güvenlik tedbirleri örneğin, kişisel verilerinizin yeterli düzeyde veri koruması sağlamayabilecek ülkelere aktarımı gibi konularda alınan önlemleri de kapsamaktadır.

Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Kişisel Verilerin Toplanması



Hizmetlerimiz'i kullandığınızda, kullanıcı hesabı oluşturduğunuzda, kullanıcı hesabı oluşturmak için ilgili formda bilgi verdiğinizde, hesap bilgilerinizi güncellediğinizde veya bilgi eklediğinizde, kullanıcılar arası görüşmeler, sohbetler yaptığınızda veya uyuşmazlık çözümüne katıldığınızda veya Hizmetlerimiz ile ilgili olarak bizimle başka bir şekilde iletişime geçtiğinizde, kişisel verilerinizi topluyor, işliyor ve muhafaza ediyoruz.

Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Kişisel Verilerin Kullanımı ve Muhafazası


Topladığımız kişisel verileri, Hizmetlerimiz'i sunmak ve geliştirmek, sitemizde kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak (özellikle beğenebileceğiniz hizmetler ve ürünleri önererek), hesabınız veya Hizmetlerimiz ile ilgili olarak sizinle iletişime geçmek, size kişiselleştirilmiş reklam ve pazarlama hizmetleri sunmak veya varsa hileli veya yasadışı faaliyetleri tespit etmek, bunları engellemek ve bu tür konuları soruşturmak için kullanmaktayız.

Kişisel verilerinizi, ilgili mevzuatın öngördüğü veya faaliyetlerimiz ile ilgili veya faaliyetlerimiz için gerekli oldukları süre boyunca muhafaza etmekteyiz. Buna ek olarak, kapatılmış hesaplardaki kişisel verileri de yürürlükteki mevzuata uymak, dolandırıcılığı engellemek, borçlu olunan ücretleri tahsil etmek, uyuşmazlıkları çözmek, soruşturmalara yardımcı olmak, Kullanıcı Sözleşmemiz'i uygulamak ve yürürlükteki mevzuatın müsaade ettiği veya gerekli kıldığı diğer işlemlerde bulunmak için saklayabiliriz.

Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Seçenekleriniz


Sizinle iletişime geçmek için kişisel verilerinizi nasıl kullandığımız ile ilgili seçimde bulunabilirsiniz. Bu anlamda Bana Özel sayfanızda elektronik posta veya sms gönderimi ile ilgili seçenekleriniz bulunmaktadır. Ayrıca gönderilen ticari elektronik ileti üzerinden ticari ileti almayı engelleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Erişim


Topladığımız kişisel verilerin doğru ve güncel olmasını sağlamak, bunlara erişebilmenizi ve bunları düzeltebilmenizi temin etmek için önlemler alıyoruz.

Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Kişisel Verilerin Paylaşılması


Kişisel verilerinizi, diğer eBay Inc. şirketler grubu üyeleri veya üçüncü kişi ve firmalar ile paylaşabiliriz. Bu kişisel verilerin paylaşımı, Hizmetlerimiz'i sunmamız ve Hizmetlerimiz'e erişiminizi sağlamamız, yasal yükümlülüklerimize uymamız,  Kullanıcı Sözleşmemiz'i uygulamaya koymamız, Sıfır Risk Sistemi gereğince kullanıcılar arasında ürün ve/veya hizmet alışverişinin tamamlanmasını sağlamamız, pazarlama ve reklam faaliyetlerimizi sağlamamız, Hizmetlerimiz ile ilgili hileli veya yasadışı faaliyetleri engellememiz, bunları tespit ederek en az seviyeye indirmemiz ve bunları gereği gibi soruşturabilmemiz için gerekli olabilmektedir.

Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Güvenlik


Kişisel Verilerinizin kaybedilmesi, kötü niyetli olarak kullanılması, kişisel verilerinize yetkisiz erişim, kişisel verilerinizin yetkisiz paylaşımı veya değiştirilmesi gibi riskleri azaltmak için uygun teknik ve idari güvenlik tedbirleri almak suretiyle kişisel verilerinizi korumaktayız.

Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Önemli Bilgi


Bu bölüm, Hizmetlerimiz'i kullanmanız ile ilgili birtakım ek önemli bilgilere yer vermektedir.

Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Haklarınız / Sorular ve Şikayetler


Bu bölüm, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca haklarınızı açıklamaktadır.

Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Bu Gizlilik Bildirimi ile ilgili herhangi bir sorunuz veya şikayetiniz olması veya bu Gizlilik Bildirimi ya da yürürlükteki mevzuat uyarınca haklarınızı kullanmak istemeniz durumunda, bize yazılı olarak ulaşabilirsiniz.

Daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız.

Kapsam ve Rıza


Bu Gizlilik Bildirimi, kişisel verilerinizin toplanması, kullanımı, paylaşımı, muhafaza edilmesi, korunması gibi kişisel verilerin işlenmesi ile ilgili konuları ve bu kapsamda ilgili haklarınızı açıklamaktadır. Mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirdikleriniz dahil erişim ve kullanım yönteminiz ne olursa olsun; bu Gizlilik Bildirimi, yayınlandığı ve kendisine atıfta bulunulan GittiGidiyor'a ait www.gittigidiyor.com internet sitesi ("Site") ve bağlantılı diğer internet siteleri, her türlü uygulama, ürün ve hizmet (birlikte, "Hizmetler") için geçerlidir.

Site'deki Hizmetlerimiz'in kullanımı veya Site üzerinde hesap oluşturulması, kabul ettiğiniz bu Gizlilik Bildirimi Çerez Bildirimi ve Kullanıcı Sözleşmemiz'e tabidir. Sitemiz'i, Hizmetlerimiz'i kullanmaya devam ederek veya hesap oluşturarak Gizlilik Bildirimi, Çerez Bildirimi ve Kullanıcı Sözleşmemiz'i kabul etmeniz; bu Gizlilik Bildirimi'nde sizlere verdiğimiz bilgilendirmeye dayanarak kişisel verilerinizi Hizmet sunabilmemiz için gerektiği ölçüde ve açıklandığı şekilde toplamamıza, kullanmamıza, paylaşmamıza, muhafaza etmemize ve korumamıza özgür iradenizle ve açık şekilde verdiğiniz rızanızı göstermektedir. Sizden istenen bilgilerinize Hizmet sunmak üzere ihtiyaç duyulduğu için; söz konusu bilgileri bizimle paylaşmamanız halinde, Hizmetlerimiz'in tümünü tamamen ve eksiksiz şekilde sunmamız mümkün olmayabilir.

 Bir eBay Inc. iştiraki olan, My Office İş Mrkz., Çiğdem Sk., No: 1/14, 34746 Barbaros Mh., Ataşehir, İstanbul adresinde faaliyet gösteren GittiGidiyor Bilgi Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Hizmetler'in sunulması kapsamında veri sorumlusu olduğu hallerde kişisel verilerinizi işleme amaç ve vasıtalarını belirlerken, global gizlilik standartları ile kişisel verilerin korunmasına ilişkin yürürlükte bulunan yasal düzenlemelere uymaktadır.

Kişisel veriler


"Kişisel veriler", kimliği belirli ya da elimizde bulunan veya erişimimizin bulunduğu verilerden kimliği belirlenebilecek bir gerçek kişiye ait olan bilgiler anlamına gelmektedir. Kişisel veriler, toplulaştırılmış olan veriler ile anonim hale getirilmiş olan verileri, gerçek kişilere ait olmayan veya belirli veya belirlenebilir gerçek kişilere ait olmayan istatistiki veriler gibi bilgileri içermemektedir.

Bu Gizlilik Bildirimi'ndeki Değişiklikler


Bu Gizlilik Bildirimi'nde her zaman değişiklik yapılabilir. Sitemiz'de yayımlanması ile birlikte derhal geçerlilik kazanacak olan önemli değişikler hakkında ayrıca Duyuru Panosu aracılığıyla ve/veya e-posta ile duyuracağız. Bu değişiklikleri kabul etmemeniz halinde, [Bana Özel >Bilgilerim/Ayarlarım] ulaşarak üyeliğinizi sonlandırabilirsiniz.

Gizlilik Standartları ve Uluslararası Veri Aktarımı


GittiGidiyor, gizlilik yükümlülüklerine uygun şekilde Hizmet sunmak, kişisel verilerinizin yalnızca bu Gizlilik Bildirimi'nde belirtilen kapsamda ve amaçlar doğrultusunda işlenmesini sağlamak ve kişisel verilerinizi yeterli düzeyde korumak konusunda gösterdiği kararlılığı, aldığı organizasyonel, teknik, idari ve/veya sözleşmeye dayalı tedbirlere de yansıtmıştır.

Kişisel verilerinizin, eBay Inc. grup şirketleri üyelerine aktarılması ve bu kapsamda A.B.D'deki ve eBay Inc.'in veri merkezlerinin bulunduğu dünyanın herhangi bir ülkesindeki sunucularda işlenmesi ve muhafaza edilmesi; bu Gizlilik Bildirimi'nde belirtilen şekilde ve yürürlükteki mevzuatta yer alan koşullara tabi olmak kaydıyla söz konusu olabilir. Mevcut eBay Inc. grup şirketlerinin listesi için tıklayınız.

Bu Gizlilik Bildirimi'nde verdiğiniz açık rızanın; Gizlilik Politikası'nda belirtilen kapsam içinde, açıklanan amaçlarla bağlantılı ve sınırlı olarak kişisel verilerinizin yurt dışına aktarılması hallerini de kapsadığını hatırlatmak isteriz.

Bu kapsamda yurt dışına kişisel veri aktarımının söz konusu olduğu hallerde; yürürlükteki mevzuat uyarınca her türlü ek yasal gereklilik ve tedbir de ayrıca yerine getirilecektir.

Kişisel Verilerin Toplanması


kişisel verilerinizi Hizmetlerimiz'i kullandığınızda, hesap oluşturduğunuzda, Sitemiz'de yer alan bir formu doldurduğunuzda, hesap bilgilerinizi güncellediğinizde veya bilgi eklediğinizde veya ürün ve/veya hizmet satın aldığınızda veya sattığınızda veya uyuşmazlık çözümüne katıldığınızda veya Hizmetlerimiz ile ilgili olarak bizimle veya diğer kullanıcılar ile iletişime geçtiğinizde ve Site'mizi ziyaret ettiğinizde topluyoruz, işliyoruz ve muhafaza ediyoruz. Topladığımız başlıca kişisel veriler aşağıdakilerdir:

Hizmetlerimiz'i kullandığınızda,  veya hesap oluşturduğunuzda bize sağladığınız kişisel veriler


  • Hesap oluşturduğunuzda; adınız, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaranız (zorunlu değil) adresiniz, telefon numaranız ve e-posta adresiniz gibi tanımlayıcı bilgileriniz;
  • Site'deki faaliyetleriniz kapsamında gerçekleştirilen işlemler sırasında satın alma veya ürün satışı yapma ile ilgili bilgiler dahil tüm yaptığınız işlemler sonucunda ortaya çıkan, ürettiğiniz veya hesabınız ile bağlantılı olan işlemler ilgili içerikler;
  • Ürettiğiniz veya hesabınız ile bağlantılı (ürünlerin sepetinize eklenmesi, ürünlerin İzlediklerim'e eklenmesi gibi) diğer içerikler;
  • İşlemleriniz ile bağlantılı (banka hesap numaraları gibi) finansal bilgiler;
  • Ürünlerin satın alınması veya listenmesi dahil ürünün satılması amacıyla kullanılan e-posta, telefon, fatura ve diğer bilgiler ile (vergi kimlik numarası ve diğer kimlik numaraları gibi) kargo/posta işlemleri için gerekli olan bilgiler (takip numaraları ve güncel takip bilgileri gibi);
  • Bazı hallerde, kullanıcı hesabı oluştururken veya Hizmetlerimiz'i kullanırken bize sağladığınız yaş, cinsiyet, ilgi alanlarınız ve beğendikleriniz ile ilgili bilgiler;
  • Ayrıca, Site'de yer alan formlar aracılığıyla, Site üyeliği için oluşturduğunuz kullanıcı hesabınıza ilişkin bilgilerinizi güncelleyerek veya bilgi ekleyerek, uyuşmazlık çözümüne katılarak veya ürün ve/veya hizmet satın aldığınızda veya sattığınızda veya Hizmetlerimiz ile ilgili olarak bizimle başka şekilde iletişime geçerek sunmuş olduğunuz diğer bilgiler ve bu kapsamda oluşan kullanıcılar dahil yapılan her türlü görüşme/yazışma içerikleri ile bunlara ilişkin kayıtlar;
  • Kimliğinizi doğrulayabilmek veya tespit edebilmek için yürürlükteki kanunlar uyarınca toplamamız ve işlememiz gereken veya buna izin verilen diğer bilgiler;
  • Bazı hallerde, hukuka aykırı, tehditkar, hakaret içeren ve sair istenmeyen mesajlar alındığına ilişkin kullanıcılarımızdan veya üçüncü kişilerden gelen şikayetleri değerlendirebilmek amacıyla mesajlaşma ve diğer yazışma içerikleri.

Hizmetlerimiz'i kullandığınızda veya hesap oluşturduğunuzda otomatik olarak topladığımız kişisel veriler

  • Hizmetlerimiz'i kullanımınız ve bizimle iletişiminiz gibi konular hakkında da bilgi toplamaktayız. Bu bilgiler, Hizmetlerimiz'i kullandığınızda, hesap oluşturduğunuzda, Site'de yer alan bir formda bilgi verdiğinizde, hesap bilgilerinizi güncellediğinizde veya bilgi eklediğinizde, kullanıcılar ile iletişime geçtiğinizde veya uyuşmazlık çözümüne katıldığınızda veya Hizmetlerimiz ile ilgili olarak bizimle başka şekilde iletişime geçtiğinizde kullandığınız (mobil cihazlar dahil) cihazlardan aldığımız bilgilerdir. Bu bilgiler, cihaz kimliği veya benzersiz tanıtıcı, cihaz türü, reklam tanımlayıcı ve benzersiz cihaz simgesinden oluşmaktadır.
  • Mobil cihazınızdan elde edilen lokasyon bilgileri dahil olmak üzere coğrafi konum bilgileri. Mobil cihazların çoğunun, mobil cihazın cihaz ayarlar menüsündeki bulunan bir uygulama ile lokasyon hizmetlerini kontrol etmenize veya kullanımını devre dışı bırakmanıza olanak sağladığını hatırlatmak isteriz.
  • Sayfa görüntüleme istatistikleri, sayfa gelen ve giden trafik bilgileri, yönlendiren URL, reklam verileri, IP adresiniz, göz atma geçmişiniz ve web log bilgileriniz gibi bilgisayar ve bağlantı bilgileri.

Çerezler, web işaretçileri ve benzer teknolojiler kullanarak topladığımız kişisel bilgiler

Görüntülediğiniz sayfalar, tıkladığınız bağlantılar ve Hizmetlerimiz ile ilgili yaptığınız diğer işlemler hakkında bilgi toplamak için reklam ve e-posta içeriğimiz ile, çerez, web işaretçileri (beacons), benzersiz tanımlayıcı ve benzer teknolojiler kullanmaktayız. Bu teknolojileri kullanımımız ve bunları nasıl kontrol edebileceğiniz hakkında daha ayrıntılı bilgi için, Çerezler Politikamızı inceleyiniz.

Diğer kaynaklardan topladığımız kişisel veriler

  • Topladığımız verileri, üçüncü kişilerden aldığımız veriler ile birleştirebilir ve hesap bilgilerinize ekleyebiliriz. Örneğin, herkese açık olan demografik bilgileri, ek iletişim bilgilerini, kredi kontrol bilgilerini ve kredi derecelendirme kuruluşlarından alınan bilgileri, yürürlükteki kanunların müsaade ettiği şekilde toplayabiliriz ve kullanabiliriz.
  • Sosyal medya siteleri ile bilgi paylaşımınıza veya hesabınızı oluşturmak veya ilgili sosyal medya sitelerine hesabınızı bağlamak için sosyal medya sitelerini kullanmanıza izin verebiliriz. Bu sosyal medya siteleri, bize (görüntülediğiniz içerik, beğendiğiniz içerik ve size gösterilen veya tıklamış olabileceğiniz reklamlar hakkında bilgiler gibi) ellerinde bulundurdukları birtakım kişisel verilerinize otomatik erişim sağlayabilir. İlgili sosyal medya sitesinde yer alan gizlilik ayarları ile erişimimizin bulunacağı kişisel verileri ve ilgili sosyal medya sitesinde hakkınızda saklanan kişisel verilere erişimimizi sağladığınızda verdiğiniz izinleri kontrol edebilirsiniz. Sosyal medya sitesi tarafından yönetilen bir hesabı, GittiGidiyor'daki hesabınız ile ilişkilendirerek ve bu bilgilere erişimimiz için izin vererek, bu sosyal medya siteleri tarafından sunulan bilgileri, bu Gizlilik Bildirimi uyarınca toplayabileceğimizi, kullanabileceğimizi ve muhafaza edebileceğimizi kabul edersiniz.
  • Başkalarına ait kişisel verileri (başka bir kişiye ait olan teslim adresi, işlemler için kullandığınız başka bir kartın hamiline ilişkin bilgiler gibi), yalnızca söz konusu kişilerin önceden alınmış açık onayları varsa bize sunabilirsiniz. Bu kişileri de aynı zamanda Gizlilik Bildirimimiz uyarınca kendilerinin kişisel verilerini nasıl topladığımız, kullandığımız, paylaştığımız ve muhafaza ettiğimiz hakkında bilgilendirmelisiniz.

Yukarıda belirtilen kapsam ve sınırlar içinde kişisel veriler arasında yürürlükteki mevzuatta tanımlanan (kılık kıyafet, biyometrik özellik taşıyan ses kayıtları, satın alınan veya incelenen ürünler ilintili olduğu ölçüde sağlık ve cinsel hayatla ilişkili olabilecek bilgiler gibi)  özel nitelikli kişisel verilerin de  yer alabileceğini ve bu Gizlilik Bildirimi'nde verdiğiniz açık rızanın, söz konusu kişisel verilerin elde edilmesi ve bu Gizlilik Bildirimi'nde açıklanan şekilde kullanılması hallerini de kapsadığını hatırlatmak isteriz.

Kişisel Verilerin Kullanımı ve Muhafazası


Topladığımız kişisel verileri, Hizmetlerimiz'i sunmak ve geliştirmek, (özellikle, beğenebileceğiniz hizmetler ve ürünleri önererek) Site'de kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak, hesabınız ve Hizmetlerimiz ile ilgili olarak sizinle iletişime geçmek, size müşteri hizmetleri sunmak, alıcı ve satıcı arasındaki iletişimi sağlayarak alış ve satış işlemlerinizin gerçekleştirmesine yardımcı olmak, kişiselleştirilmiş reklam ve pazarlama hizmetleri sunmak ve hileli veya yasadışı faaliyetleri tespit etmek, engellemek, en aza indirmek ve soruşturmak için kullanmaktayız. Kişisel verilerinizi aşağıdaki şekilde kullanabilir ve muhafaza edebiliriz:

Hizmetlerimiz'in sunulması, geliştirilmesi ve kişiselleştirilmesi

  • Hizmetlerimiz'e erişim sağlamak ve Hizmetlerimiz'in kullanılmasını sağlamak;
  • Beğenebileceğiniz ürün ve hizmetleri içeren bir Site içeriği sunmak;
  • Sepetinizi, İzlediklerim'i, "İlginizi Çekebilecek Ürünler" bölümünü takip etmek;
  • Satın alma geçmişiniz, puanlarınız dahili mesajlarınız ve diğer özelliklere erişiminizi sağlamak;
  • Açık rızanız olmadan hiçbir kişisel verinizi paylaşmamak kaydıyla, eBay Inc. şirketler grubu üyeleri ve finansal kuruluş ortakları adına teklif ve yararlanabileceğiniz kampanyalara ilişkin fırsatlar sunabilmek;
  • Hizmetlerimizi özelleştirmek, ölçmek ve geliştirmek;
  • Bilgileri topladığımızda açıklanan şekilde talep edebileceğiniz diğer hizmetleri sunmak;
  • Size (reklam, arama sonuçları ve diğer kişiselleştirilmiş içerik gibi) konum tabanlı hizmetler sunmak için coğrafi konum bilgileri kullanabiliriz.

Hesabınız ile ilgili olarak sizinle iletişime geçilmesi ve müşteri hizmetleri sunulması

  • Hesabınız ile ilgili olarak bildirimde bulunmak, hesabınız ile ilgili sorunları gidermek, şikayet ve önerilerinizi değerlendirmek, uyuşmazlıkları çözmek, borçlu olunan ücret veya tutarları tahsil etmek, anketler veya soru formları ile görüşlerinizi öğrenmek için sizinle iletişime geçmek veya başka şekilde gerekli olduğu ölçüde size müşteri hizmetleri sunmak ve ilgili işleme konu olan tarafların bilgilerini teyit etmek;
  • Kullanıcı Sözleşmemiz'i, varsa sizinle imzaladığımız diğer herhangi bir sözleşmeyi ifa etmek veya söz konusu sözleşmelerden ve/veya yürürlükteki mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesi ya da hakların kullanılabilmesi için gerekli olduğunda sizinle iletişime geçmek, bu kapsamda gerekli tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek;
  • Reklam ve pazarlama iletişimlerimizin kişiselleştirilmesi ve sizinle daha ilgili olmasını sağlamak ve geliştirmek
  • Kupon, indirim ve özel promosyonlar sunmak ve onayınızın olduğu hallerde Hizmetlerimiz ve eBay Inc. grup şirketlerinin Hizmetler'i hakkında sizi bilgilendirmek için e-posta, telefon, webpush, SMS veya posta ile sizinle iletişime geçmek;
  • İletişim tercihlerinize dayalı olarak hedeflenmiş pazarlama, hizmet güncellemeleri ve promosyonel teklifler sunmak;
  • Bu amaçlar kapsamında sizinle e-posta, telefon, webpush, SMS ile iletişime geçebiliriz. İletişime geçilmesine onay vermiş olmanız halinde, e-posta, SMS mesajı, telefon ile iletişime geçmemiz için sunmuş olduğunuz iletişim bilgilerini kullanacağız. Sizinle telefon ile iletişim kurarken, otomatik çevirici veya önceden kaydedilmiş arama ya da SMS gönderme gibi yöntemler kullanabiliriz. Bu kapsamda SMS ve diğer veri iletimi ücretleri uygulanabileceğini hatırlatmak isteriz.

Hileli ve yasadışı faaliyetlerin engellenmesi, tespit edilmesi, en aza indirilmesi ve soruşturulması

  • Dolandırıcılık, güvenlik ihlalleri, şüpheli işlemleri, potansiyel olarak yasaklanabilecek, yasaklanmış veya yasadışı faaliyetleri engellemek, tespit etmek, en aza indirmek ve soruşturmak;
  • Gizlilik Bildirimimiz, Kullanıcı Sözleşmemiz veya diğer politikaların uygulanmasını sağlamak;.


Kişisel verilerinizi faaliyetlerimiz için gerekli ve faaliyetlerimizle ilgili oldukları ve saklama amacımız gerektirdiği sürece muhafaza etmekteyiz. Buna ek olarak, yürürlükteki kanunlara uymak, dolandırıcılığı engellemek, borçlu olunan ücretleri tahsil etmek, uyuşmazlıkları çözmek, sorunları gidermek, soruşturmalara yardımcı olmak, kullanıcı şikayetlerini çözmek, Kullanıcı Sözleşmemiz'in uygulanmasını sağlamak ve yürürlükteki kanunların müsaade ettiği veya gerekli kıldığı diğer işlemlerde bulunmak için kapatılmış hesaplara ilişkin kişisel verileri saklayabiliriz.
br> Başta 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ile 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun olmak üzere yürürlükteki yasal düzenlemeler uyarınca kişisel verilerinizi belirlenen süreler boyunca saklamakla yükümlü olduğumuzu ayrıca hatırlatmak isteriz.

Kişisel verilerinizi muhafaza etmemizi gerektiren hallerin ortadan kalkması durumunda, kişisel verileriniz güvenli bir şekilde imha edilecek veya anonim hale getireceğiz.

Seçenekleriniz


Sizinle iletişime geçmek veya pazarlama ile ilgili bilgilendirme göndermek ile ilgili Bana Özel sayfanızdan tercihte bulunabilirsiniz.

İletişim tercihleri

Hesabınız veya satın alma veya satma faaliyetleriniz ile ilgili olarak sizinle iletişime geçeceğimiz yöntemleri, [Bana Özel >Bilgilerim/Ayarlarım]'dan kontrol edebilirsiniz. Aynı zamanda, [Bana Özel >Bilgilerim/Ayarlarım>Engelleme Servisi]'nden, üyeler arası iletişim tercih ayarlarınızı da kontrol edebilirsiniz.

Pazarlama

Bizden pazarlama iletişimleri almak istememeniz durumunda, almış olduğunuz e-postadaki bağlantı ve sms üzerinden pazarlama iletişimlerini devredışı bırakabilir, [Bana Özel >Bilgilerim/Ayarlarım >Bilgilerim]'den iletişim tercihlerinizi değiştirebilir veya bizimle doğrudan iletişime geçerek iletişim tercihlerinizi belirtebilirsiniz. Üçüncü kişilerle, pazarlama amaçları için, açık rızanız olmadan, kişisel verilerinizi paylaşmadığımızı hatırlatmak isteriz.

Oturum açma

Hesabınızda oturum açtığınızda, size hesabınızın belirli bir süre ile açık kalmaktadır. Halka açık veya paylaşılan bir bilgisayar kullanmanız halinde, oturumunuzu açık bırakmamanızı tavsiye ederiz. Oturumunuz açık kaldığı süre boyunca, başkaca herhangi bir izne gerek duyulmaksızın, hesabınızı görüntüleyebilecek, erişebileceksiniz ve işlemlerde bulunabileceksiniz. Bu durum, oturum açtığınız bilgisayar/tarayıcıların diğer kullanıcıları için de geçerli olacaktır. Sizin veya bu bilgisayar/tarayıcıların diğer kullanıcıları tarafından yapılabilecek olan işlem ve hesap faaliyetleri, aşağıdakiler ile sınırlı olmamak üzere her türlü işlemi içermektedir:

  • Alışverişi tamamlamak veya sepete diğer ürünleri eklemek;
  • Bana Özel sayfasını görüntülemek;
  • "İlginizi Çekebilecek Ürünler" bölümü ve İzlediklerim'i görüntülemek ve düzenlemek;
  • Sipariş bilgilerini görüntülemek;
  • Geri bildirimde bulunmak;
  • Profil sayfası görüntülemek;
  • Üyeler arası mesaj göndermek;
  • Siparişleri iptal etmek, iade talep etmek veya talepte bulunmak gibi satış sonrası faaliyetlerde bulunmak.


Şifrenizi, kullanıcı kimliğinizi değiştirme, diğer hesap bilgilerinizi güncelleme veya yukarıda sayılanlar dışında diğer hesap faaliyetlerini gerçekleştirme girişiminde bulunmanız halinde, şifrenizi girmeniz istenecektir.

Oturumunuzu alışılmış olduğu üzere, oturumu kapatarak ve/veya çerezlerinizi temizleyerek sonlandırabilirsiniz. Tarayıcı gizlilik ayarlarınızın uygun şekilde etkin olması halinde, yalnızca tarayıcınızın kapatılması ile de oturumunuz sonlandırılabilecektir. Halka açık veya paylaşılan bir bilgisayar kullanmanız halinde, oturumunuzu Hizmetlerimiz'i kullanımınız sona erdiğinde, hesabınızı ve kişisel bilgilerinizi korumak için kapatmalı ve/veya internet tarayıcınızın "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek çerezleri temizlemelisiniz.

Rızanın geri alınması

Bu Gizlilik Bildirimi'nde belirtilen amaçlar ile kişisel verilerinizin kullanılması veya açıklanması ile ilgili rızanızı geri almanız durumunda, Hizmetlerimiz'in bir kısmından ya da hiçbirinden faydalanamayabilirsiniz. Sizden istenen bilgilerinize, Hizmet sunmak ve bu Gizlilik Bildirimi'nde açıklanan faaliyetleri yerine getirebilmek üzere ihtiyaç duyulduğu için; söz konusu bilgilerin yokluğunda müşteri desteği ile Kullanıcı Sözleşmemiz'de yer alan Hizmetlerimiz'in tümünü tamamen ve eksiksiz şekilde sunmamız mümkün olmayabilir.

Erişim


Topladığımız kişisel verilerin doğru ve güncel olmasını, bunlara erişebilmenizi ve gerektiğinde bunları düzeltebilmenizi temin etmek için aşağıdakileri de içeren uygun tedbirler alıyoruz.


  • Kişisel verilerinizin değişmesi veya doğru olmaması halinde gecikmeksizin güncellemenizi rica ederiz.
  • Herkese açık bir ilan/içerik girmeniz halinde, bu ilanı değiştiremeyebilir veya silemeyebilirsiniz. Talebiniz üzerine, hesabı kapatarak hesap faaliyetiniz ve yürürlükteki mevzuat uyarınca kişisel verilerinizin görüntülenmesini makul olan en kısa sürede sonlandıracağız.
  • Kişisel verilerinize erişim, kişisel verilerinizin değiştirilmesi veya silinmesi ile ilgili yasal haklarınıza saygı göstereceğiz. Kişisel verilerinizle ilgili haklarınızı kullanabilmek için aşağıda yer alan Bize Ulaşın bölümündeki açıklamaları takip ederek bize ulaşabilirsiniz. Buna ilişkin olarak ayrıca Haklarınız bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Kişisel Verilerin Paylaşılması


Kişisel verilerinizi, eBay Inc. şirketler grubunun diğer üyeleriyle veya bu Gizlilik Politikası'nda açıklanan faaliyetlerin yürütülmesi için hizmet aldığımız  ve/veya işbirliğinde bulunduğumuz iş ortakları gibi üçüncü kişilerle paylaşabiliriz. Bu paylaşımlar, üçüncü kişi ve firmalar ile ilgili güvenliğe ilişkin değerlendirmeler ve analizler tamamladıktan sonra gerçekleşecektir. Paylaşmamızın amacı, Hizmetlerimiz'e erişim sağlamamız, yasal yükümlülüklerimize uymamız, Kullanıcı Sözleşmemiz'in uygulanmasını sağlamamız, pazarlama ve reklam faaliyetlerimizi yürütebilmemiz veya alış ve satış işlemlerini gerçekleştirmeniz, veya Hizmetlerimiz ile ilgili hileli veya yasadışı faaliyetleri engellememiz, tespit etmemiz, en aza indirmemiz ve bu türden faaliyetleri soruşturmamız için gerekli olabilir. Kişisel verileri aşağıda sayılan belirli amaçları yerine getirmek için ve doğrudan alakalı ve gerekli kişilere açıklamaktayız. Yukarıda belirtildiği üzere, kişisel verilerinizi, açık rızanız olmaksızın, pazarlama ve reklam amaçları için üçüncü kişilere aktarmamaktayız.

Kişisel verilerinizi, aşağıdaki belirtilen kişilere aşağıda belirtilen amaçlar ile açıklayabiliriz:

Kişisel verileri aşağıdaki amaçlar ile kullanabilecek olan eBay Inc. şirketler grubu üyeleri

  • Kayıt, işlem ve müşteri desteği gibi içerik ve hizmetleri sunmak;
  • Potansiyel dolandırıcılık, şüpheli ve yasadışı işlemleri, Kullanıcı Sözleşmemiz'in ihlallerini ve veri güvenlik ihlallerini tespit etmeye ve engellemeye yardımcı olmak;
  • Size kişiselleştirilmiş ve daha ilgili olacak şekilde reklam sunmak;
  • Ürünler, Site, uygulamalar, Hizmetler ve pazarlama iletişimleri hakkında verilecek kararları yönlendirmek. eBay Inc. şirketler grubu üyeleri, kişisel verilerinizi, yalnızca ilgili grup şirketine veya ilgili siteye iletişim için onay vermiş olmanız halinde size pazarlama iletişimleri göndermek için kullanacaklardır.


Hizmet sağlayıcıları ve finansal kuruluş ortakları

  • Potansiyel yasadışı veya şüpheli işlemler, Kullanıcı Sözleşmemiz'in ihlalinin, dolandırıcılığın ve/veya şüpheli işlem ihlallerinin engellenmesi, tespit edilmesi, en az seviyeye indirilmesi ve soruşturulması, üye ve ödül programları, ortak markalı kredi kartları, kişisel reklam sunumu, ödeme işlemi hizmetleri sunumu ve diğer iş operasyonlarında bize yardımcı olmaları için üçüncü kişi hizmet sağlayıcılarımız ile de verileriniz paylaşılabilecektir.
  • Kayıt, işlem ve müşteri desteği gibi ortak içerik ve hizmetler sunmak için size finansal ürünler sunabilecek olan üçüncü kişi finans kuruluşlarıyla da verileriniz paylaşılabilecektir. Söz konusu üçüncü taraf finans kuruluş ortakları, kişisel verilerinizi, yalnızca hizmetlerini talep etmiş ve bu kuruluşlara onay vermiş olmanız halinde, size pazarlama iletişimleri göndermek için kullanabilecektir.


Kolluk kuvvetleri, yasal muameleler, resmi makamlar ve yasal yetkililer

  • Yasal gerekliliklere uymak, Kullanıcı Sözleşmemiz'i icra etmek, herhangi bir içeriğin diğer kişilerin haklarını ihlal ettiğine dair iddialara müdahale etmek veya herhangi birinin hakkını veya güvenliğini korumak için paylaşabiliriz.
  • Cezai soruşturma ya da şüphelenilen yasadışı faaliyetler ile bizleri, sizi veya diğer herhangi bir kullanıcımızı kanuni sorumluluğa maruz bırakabilecek olan diğer faaliyetler ile ilgili olarak doğrulanmış bir talebe cevaben kolluk kuvvetleri veya resmi makamlar veya yetkilendirilmiş üçüncü kişilerle de veri paylaşılabilecektir. Bu kapsamda isim, şehir, posta kodu, telefon numarası, e-posta adresi, kullanıcı kimlik geçmişi, IP adresi, dolandırıcılık şikayetleri, alışveriş geçmişi ve listeleme geçmişi gibi yalnızca soruşturma veya ilgili inceleme ile alakalı olduğunu düşündüğümüz bilgileri açıklayacağız.
  • Kredi notu raporu veya dosyasına yansıtılabilecek olan gecikmiş veya yapılmamış ödemeler veya hesabınızdaki diğer temerrüde düşmüş ödemeler ile ilgili bilgiler gibi bilgileri de yürürlükteki mevzuat tarafından yetkilendirilmiş olan kredi kuruluşları ile paylaşılabiliriz.
  • Fikri veya sınai hak ihlallerini engellemek veya durdurmak amacıyla gerekli gördüğümüz hallerde Hak Sahipleri Koruma Programı kapsamında programın katılımcılarına (hak sahiplerine) program ile ilgili gerekli taahhüt ve sözleşmeleri kabul etmeleri halinde ilgili kullanıcıların (şehir, posta kodu, telefon numarası, e-posta adresi, kullanıcı kimlik geçmişi, IP adresi ) bilgilerini paylaşabiliriz.
  • Mahkeme celbi, mahkeme kararı veya esas itibarıyla bunlara benzer bir kararın varlığı halinde veya muhtemel bir fiziki zarar veya finansal kaybı önlemek ya da şüphelenilen bir yasadışı faaliyeti bildirmek için iyi niyetli bir şekilde gerekli olduğunu düşünmemiz halinde kişisel verileri yasal işlemlere müdahil olan üçüncü taraflarla da paylaşabiliriz.
  • Başta 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ile 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun olmak üzere yürürlükteki yasal düzenlemeler uyarınca kişisel verilerinizi öngörülen yetkili merciler ile paylaşmakla yükümlü olduğumuzu ayrıca hatırlatmak isteriz.


Sizin tarafınızdan veya Hizmetlerimiz'i kullanımımız ile yetkilendirilen diğer GittiGidiyor kullanıcıları

Diğer kullanıcılar ile işlem gerçekleştirdiğinizde, diğer kullanıcılar, isminiz, hesap numaranız, e-posta adresiniz, iletişim bilgileriniz, nakliye ve fatura adresiniz ve gerektiğinde işlemin güvenirliliği ve güvenliğini desteklemek için gerekli olan diğer bilgileriniz gibi işlemleri tamamlamak için gerekli olan bilgileri talep etmesi gerekmektedir ve biz de bu bilgileri sadece anılan amaçlarla ilgili ve sınırlı olacak şekilde onlara sunmaktayız.  Herhangi bir işlemin engellenmesi, başarısız olması veya sonradan geçersiz kılınması durumunda, diğer kullanıcılara başarısız olan işlemlerin ayrıntılarını da sunabiliriz. Bilgilerinizi alan diğer kullanıcıların, bu bilgileri, açık rızanız olmaksızın, pazarlama amaçları ile sizinle irtibata geçmek gibi, işlem ile ilgili olmayan amaçlar için kullanmalarına izin verilmemektedir. İstenmeyen veya tehditkar mesajlar ile kullanıcılar ile iletişime geçilmesi, Kullanıcı Sözleşmemiz'in ihlalini teşkil etmektedir.

Değişiklik


Diğer herhangi bir şirket ile birleşmemiz veya diğer herhangi bir şirket tarafından iktisap edilmemiz halinde, bilgileri, bu şirketler ile global gizlilik standartlarımız uyarınca paylaşabiliriz. Böyle bir durumda, birleştirilen yeni tüzel kişiliğin kişisel verileriniz ile ilgili olarak bu Gizlilik Bildirimi'ne uymasını zorunlu kılacağız. Kişisel verilerinizin bu Gizlilik Bildirimi'nde yer almayan herhangi bir amaç ile toplanması, kullanılması, açıklanması veya muhafaza edilmesi durumunda, kişisel verilerinizin yeni amaçlar ile işlenmesi ile ilgili olarak önceden bilgilendirileceksiniz. Bu değişiklikleri kabul etmemeniz halinde, [BanaÖzel>Bilgilerim/Ayarlarım]'dan üyeliğinizi sonlandırabilirsiniz.

Güvenlik


Kişisel veri kaybı, kötü kullanım, yetkisiz erişim, yetkisiz aktarım gibi riskleri azaltmak için uygun teknik ve idari güvenlik tedbirleri alarak bilgilerinizi korumaktayız. Kullanmakta olduğumuz birtakım tedbirler arasında, yeni nesil güvenlik katmanları, güvenlik duvarları ve veri şifreleme, veri merkezlerimize fiziki erişim kontrolleri ve bilgi erişim yetki kontrolleri yer almaktadır. Hesabınızın kötüye kullanıldığından şüphelenmeniz halinde, aşağıda yer alan Bize Ulaşın bölümündeki açıklamaları takip ederek lütfen bize ulaşınız.

Şifrenizde benzersiz numaralar, büyük ve küçük harfler ve karakterler kullanmanızı ve başka herhangi bir sitede kullanılmamış olmasını tavsiye ediyoruz. Şifrenizi diğer kişiler ile paylaşmamalısınız. Şifrenizi başkaları ile paylaşmanız durumunda, diğer kişilerin hesabınızdan yaptıkları tüm iş ve işlemlerden sorumlu olacaksınız. Şifrenizin kontrolünün kaybedilmesinin kişisel verilerinizin kontrolünün kaybedilmesi ile sonuçlanabileceğini hatırlatmak isteriz.

Önemli Bilgi


Bu bölüm, Hizmetlerimiz'i kullanmanız ile ilgili birtakım ek önemli bilgilere yer vermektedir. Hizmetlerimiz'i kullanmanız ile ilgili olarak ele almamız gereken gizlilik ile ilgili birkaç önemli bilgi daha bulunmaktadır:

Kişisel verilerinizi Site'de veya uygulamalarımızda paylaştığınızda neler olur?

Diğer kullanıcılar, GittiGidiyor üzerinden paylaştığınız bilgilere erişebilirler. Örneğin, diğer kullanıcılar, tekliflerinizi, satın alımlarınızı, sattığınız ürünleri, takip ettiğiniz satıcılar ve geri bildirimleri, puanlar/değerlendirmeler ve ilgili yorumları görebilirler. Diğer kullanıcılar, profilinizde paylaşmayı tercih ettiğiniz bilgileri de görebilirler.

Kullanıcı profiliniz herkese açıktır. Kullanıcı hesabınız, tüm GittiGidiyor faaliyetleriniz ile bağlantılıdır. Diğer kullanıcılara şüpheli faaliyet ile ilgili gönderilen bildirimler ve Site'deki bildirim ihlalleri, kullanıcı hesabı ve belirli ürünlere atıfta bulunmaktadır. Dolayısıyla, isminizi kullanıcı hesabınız ile bağlantılandırırsanız, isminizi açıkladığınız kişiler, GittiGidiyor faaliyetlerinizi bizzat tespit edebileceklerdir.

Gizliliğinizin korunmasını sağlamak amacıyla, diğer kullanıcıların ad, soyad, adres, e-posta veya telefon finansal bilgilerine, ancak işlemlerinizi gerçekleştirmek ve için gerekli olması halinde ve sınırlı bir şekilde erişimine izin vermekteyiz. Bununla birlikte, işleme dahil olan diğer kullanıcılar olduğunda, bu kullanıcılar, birbirlerinin ismi, kullanıcı kimliği, e-posta adresi ve diğer iletişim bilgilerine erişebileceklerdir.

GittiGidiyor'dan elde ettiğiniz bilgileri nasıl kullanmalısınız?

Diğer kullanıcılar ile işlem gerçekleştirdiğinizde, işlemi tamamlayabilmeniz için diğer kullanıcının (ismi, hesap numarası, e-posta adresi, iletişim bilgileri, nakliye ve fatura için adres bilgileri gibi) kişisel verilerini edinmenizi sağlamakta veya bu bilgileri size sunmaktayız. Diğer kullanıcıları gizlilik uygulamalarınız hakkında bilgilendirmek ve onların gizliliğine saygı göstermek zorundasınız. Her halükarda, diğer kullanıcılara kendilerini veritabanınızdan sildirme imkanı tanımalısınız ve onlara kendileri hakkında topladığınız bilgileri gözden geçirme fırsatı sunmalısınız.

Erişiminizin bulunduğu kişisel verileri, sadece GittiGidiyor işlemleri ile ilgili amaçlar veya (emanet, kargo, dolandırıcılık şikayetleri ve üyeler arası iletişimler gibi) GittiGidiyor aracılığıyla sunulan diğer hizmetler için veya bilgilerin ait olduğu kullanıcıların açık rıza gösterdikleri amaçlar için kullanabilirsiniz. Erişiminizin olduğu kullanıcıların kişisel verilerinin farklı amaçlar ile kullanılması Bu Gizlilik Bildirimi ve Kullanıcı Sözleşmemiz'in ihlalini teşkil etmektedir.

İstenmeyen veya tehditkar e-postalar ve smsler

Hizmetlerimiz'in kötüye kullanılmasına müsamaha göstermemekteyiz. Kullanıcıların açık rızası olmaksızın, söz konusu kullanıcılar sizden ürün satın almış olsa bile, onları (e-posta veya posta) adres listesine ekleme, onları ticari amaçlar ile arama veya onlara SMS gönderme izniniz bulunmamaktadır. İstenmeyen veya tehditkar e-posta ve SMS gönderilmesi, Kullanıcı Sözleşmemiz'e aykırıdır. GittiGidiyor ile ilgili spam veya sahte e-postaları ve SMS gönderenlerini, Müşteri Hizmetleri'ne ulaşarak bildirebilirsiniz.

Üçüncü Kişi Gizlilik Uygulamaları

İşbu Gizlilik Bildirimi, yalnızca sizden topladığımız kişisel verilerin kullanımı ile ilgilidir. Başkalarına kişisel verilerinizi açıklamanız veya üçüncü kişi internet sitelerine yönlendirilmeniz halinde, onların gizlilik bildirimleri ve uygulamaları geçerli olacaktır.

Kişisel verilerinizi üçüncü kişilere sunmanız halinde, kişisel verilerinizin gizliliği ve güvenliğini garanti edememekteyiz ve herhangi bir işlemde bulunmadan ve kişisel verilerinizi paylaşmadan önce paylaştığınız kişinin gizlilik ve güvenlik politikalarını değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Bu durum, kişisel verilerinizi açıkladığınız üçüncü kişilerin, sitelerimizde teklif sunanlar, alıcılar veya satıcılar olması halinde de geçerlidir.

Haklarınız


Erişim bölümü altındaki haklarınıza ek olarak:

  • 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında bize başvurarak, kendinizle ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenebilecek ve işlenmişse buna ilişkin bilgi talep edebilirsiniz. Böylelikle; 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'un 11.maddesi gereğince,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilir;

  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin hangi üçüncü kişilere aktarılabileceğini öğrenebilir;
  • Eksik veya yanlış işlenen kişisel verilerinizin düzeltilmesini, işlemeyi gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini isteyebilirsiniz. Bu şekilde yapılan düzeltme, yok etme ve silme işlemlerinin; kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini de talep edebilirsiniz;


İşlenen kişisel verilerinize ilişkin itiraz hakkı ve zarar uğramanız halinde zararın giderilmesi hakkınızı kullanabilirsiniz

Gizlilik ve kişisel verilerin korunması konusunda daha fazla bilgi almak istediğiniz takdirde, sizlere Müşteri Hizmetleri üzerinden yardımcı olmaya hazırız. Bilgilerinizin gizliliğini ve güvenliğini korumayı her zaman öncelikli amaçlarından biri olarak kabul eden GittiGidiyor bünyesinde, yukarıda bilgisi verilen haklarınızı kullanabileceğiniz başka çözüm ve destek mekanizmaları devreye aldığında bunları size ayrıca duyuracağız. Haklarınızı kullanmak için aşağıda yer alan Bize Ulaşın bölümündeki açıklayarak bize ulaşabilirsiniz. 

Bize Ulaşın - Sorular ve Şikayetler


Bu Gizlilik Bildirimi ile ilgili herhangi bir sorunuz veya şikayetiniz olması durumunda veya bu Gizlilik Bildirimi veya yürürlükteki mevzuat uyarınca sahip olduğunuz haklarınızı kullanmak istemeniz durumunda, My Office İş Merkezi, Çiğdem Sok., No: 1/14, 34746 Barbaros Mah., Ataşehir, İstanbul adresine yazılı olarak başvurarak veya Müşteri Hizmetleri üzerinden bize ulaşabilirsiniz. 

  • Bir önceki Gizlilik Politikası


    Gizlilik Politikası


    (İlan Tarihi: 25.12.2014)

    İşbu Gizlilik Politikası, www.gittigidiyor.com sitesine üye olan tüm kullanıcılar açısından geçerlidir.

    Bu Gizlilik Politikası, kişisel bilgilerinizin nasıl kullanıldığını ve ne şekilde korunduğunu göstermektedir. Hizmetlerimizi kullanmakla, işbu Gizlilik Politikasının hüküm ve şartlarını kabul etmektesiniz. Gizlilik Politikasının özeti ve gizlilik konusundaki sorularınıza ilişkin daha fazla bilgi için lütfen Gizlilik Merkezi sayfasını ziyaret ediniz. İşbu Gizlilik Politikası; yeni kullanıcılar için üyelik kayıt işleminin tamamlanması ile, mevcut kullanıcılar için onaylandığı tarihte,yürürlüğe girecektir.

    İçindekiler



    • Kapsam

      İşbu Gizlilik Politikası,www.gittigidiyor.com sitesi ile ilgili hizmetleri sunarken, kişisel bilgilerinizi nasıl yönettiğimizi anlatmaktadır. İşbu Gizlilik Politikası,www.gittigidiyor.com internet sitesi (kısaca Site olarak anılacaktır) aynı zamanda işbu Gizlilik Politikasının yayınlandığı (ana sayfanın en altında yer alan diğer internet siteleri)www.gittigidiyor.com sitesi ile bağlantılı diğer internet siteleri için de geçerlidir.

    • Denetim ve İşlem Yapan Taraflar

      Gittigidiyor Hizmetlerini kullanmakla;

      * My Office İş Mrkz., Çiğdem Sk., No: 1/14, 34746 Barbaros Mh., Ataşehir, İstanbul adresinde mukim GİTTİGİDİYOR BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'nin (kısaca GittiGidiyor olarak anılacaktır), kişisel bilgilerinizin işlenmesinden sorumlu olduğunu ve işbu bilgileri Helvetiastrasse 15/17, CH-3005 Bern adresinde mukim eBay International AG ve 2145 Hamilton Avenue, San Jose, CA 95, 125 USA adresinde mukim eBay Inc. ve dünyanın başkaca yerlerindeki eBay kuruluşlarına aktarabileceğini;

      * GİTTİGİDİYOR BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'nin, eBay Inc.'nin ve eBay International AG'nin, Gittigidiyor Kullanıcı Sözleşmesi'nde ve işbu Gizlilik Politikası'nda belirtilen hizmetleri sunabilmek amacıyla kişisel bilgilerinizi işleyebileceğini; kabul etmektesiniz.

    • Kişisel Bilgilerinizin Toplanması

      Siteyi kim olduğunuzu söylemeksizin veya herhangi bir kişisel bilgi vermeksizin ziyaret edebilirsiniz. Kişisel bilgilerinizi paylaşmayı seçer iseniz, artık GittiGidiyor için anonim bir kullanıcı olmaktan çıkarsınız. Kullanıcı Sözleşmesi ve Gizlilik Politikasını kabul ederek kişisel bilgilerinizi, GittiGidiyor ile paylaşmaya onay vermeniz halinde, bu bilgilerin eBay Inc'in Türkiye, ABD ve dünyanın başkaca yerlerindeki eBay Inc'e ait tesislere aktarılmasına ve saklanmasına onay vermiş olursunuz.

      GittiGidiyor'un aşağıdaki belirtilen kişisel bilgilerinizi toplayabileceğini ve saklayabileceğini kabul etmektesiniz;

      * Elektronik posta adresi, adres/iletişim bilgileri, kimlik numarası ve bazı hallerde (kullanılan hizmete bağlı olarak, )banka hesabı numarası gibi finansal bilgiler;

      * Sitedeki faaliyetlerinize istinaden, gerçekleşen işlemlere ilişkin bilgiler (teklif verme, satın alma, satma, siteye sizin tarafınızdan oluşturulan veya sizin kullanıcı hesabınıza bağlı olan ürün veya ürün içerikler gibi);

      * Kargo, fatura bilgileri veya bir ürünü satın almak veya kargo etmek için sağlamış olan diğer bilgiler; Site üzerinden yapılan yazışmalar, geri bildirimler ve GittiGidiyor'a gönderilen mesajlar

      * Bilgisayar/donanım ve bağlantı bilgileri, sayfa görüntüleme istatistikleri, sayfaya gelen ve gidilen trafik bilgileri, ad data/reklam yayınları ile ilgili veriler, IP adresleri ve standart web log bilgisi/standart web günlüğü bilgileri dahil, Siteyi ziyaret etmenizden, Gittigidiyor hizmetlerini kullanmanızdan, içerik ve reklamlarımız ile etkileşiminizden doğan diğer bilgiler;

      * Kimliğinizi doğrulamak amacıyla veya GittiGidiyor'un ilgili politikalarını ihlal ettiğinize dair bir şüphe doğması halinde, sizden ek bilgiler isteyebiliriz (örneğin, adres doğrulamak için kimlik numarası veya fatura gönderilmesi veya listelenen ürünün asıl sahibi olduğunuzu doğrulamak amacıyla bazı ek soruların cevaplanması);

      * Demografik ve navigasyon verileri gibi diğer şirketlerden alınan bilgiler;

      * Üçüncü kişilerden sağlanan ek bilgiler;

    • Kişisel Bilgilerinizin Kullanılması

      İşbu Gizlilik Politikası,www.gittigidiyor.com sitesi ile ilgili hizmetleri sunarken, kişisel bilgilerinizi nasıl yönettiğimizi anlatmaktadır. İşbu Gizlilik Politikası,www.gittigidiyor.com internet sitesi (kısaca Site olarak anılacaktır) aynı zamanda işbu Gizlilik Politikasının yayınlandığı (ana sayfanın en altında yer alan diğer internet siteleri)www.gittigidiyor.com sitesi ile bağlantılı diğer internet siteleri için de geçerlidir.

      Siteyi kim olduğunuzu söylemeksizin veya herhangi bir kişisel bilgi vermeksizin ziyaret edebilirsiniz. Kişisel bilgilerinizi paylaşmayı seçer iseniz, artık GittiGidiyor için anonim bir kullanıcı olmaktan çıkarsınız. Kullanıcı Sözleşmesi ve Gizlilik Politikasını kabul ederek kişisel bilgilerinizi, GittiGidiyor ile paylaşmaya onay vermeniz halinde, bu bilgilerin eBay Inc'in Türkiye, ABD ve dünyanın başkaca yerlerindeki eBay Inc'e ait tesislere aktarılmasına ve saklanmasına onay vermiş olursunuz.

      GittiGidiyor'un aşağıdaki belirtilen kişisel bilgilerinizi toplayabileceğini ve saklayabileceğini kabul etmektesiniz;

      * Elektronik posta adresi, adres/iletişim bilgileri, kimlik numarası ve bazı hallerde (kullanılan hizmete bağlı olarak, )banka hesabı numarası gibi finansal bilgiler;

      * Sitedeki faaliyetlerinize istinaden, gerçekleşen işlemlere ilişkin bilgiler (teklif verme, satın alma, satma, siteye sizin tarafınızdan oluşturulan veya sizin kullanıcı hesabınıza bağlı olan ürün veya ürün içerikler gibi);

      * Kargo, fatura bilgileri veya bir ürünü satın almak veya kargo etmek için sağlamış olan diğer bilgiler;

      Site üzerinden yapılan yazışmalar, geri bildirimler ve GittiGidiyor'a gönderilen mesajlar

      * Bilgisayar/donanım ve bağlantı bilgileri, sayfa görüntüleme istatistikleri, sayfaya gelen ve gidilen trafik bilgileri, ad data/reklam yayınları ile ilgili veriler, IP adresleri ve standart web log bilgisi/standart web günlüğü bilgileri dahil, Siteyi ziyaret etmenizden, Gittigidiyor hizmetlerini kullanmanızdan, içerik ve reklamlarımız ile etkileşiminizden doğan diğer bilgiler;

      * Kimliğinizi doğrulamak amacıyla veya GittiGidiyor'un ilgili politikalarını ihlal ettiğinize dair bir şüphe doğması halinde, sizden ek bilgiler isteyebiliriz (örneğin, adres doğrulamak için kimlik numarası veya fatura gönderilmesi veya listelenen ürünün asıl sahibi olduğunuzu doğrulamak amacıyla bazı ek soruların cevaplanması);

      * Demografik ve navigasyon verileri gibi diğer şirketlerden alınan bilgiler;

      * Üçüncü kişilerden sağlanan ek bilgiler;

      GittiGidiyor'un kişisel bilgileri toplamaktaki başlıca amacı, güvenli, sorunsuz, etkili ve kişiselleştirilmiş bir hizmet sağlamaktır. GittiGidiyor'un kişisel bilgilerinizi aşağıda sayılan amaçlarla kullanabileceğini kabul etmektesiniz;

      * Talep ettiğiniz kullanıcı desteğini ve hizmetleri sağlamak;

      * Uyuşmazlıkları ve Sitedeki aksaklıkları çözümlemek;

      * Yasaklanma ihtimali olan veya yasaklanmış işlemleri veya kanuna aykırı faaliyetleri önlemek, bulmak ve araştırmak ve GittiGidiyor Kullanıcı Sözleşmesi'ni uygulamak;

      * Hizmetleri, içerikleri ve tanıtımlarımızı kişiselleştirmek, ölçmek ve geliştirmek;

      * GittiGidiyor ve GittiGidiyor'un grup şirketlerine ilişkin hizmetleri, hedeflenen pazarlama, hizmet güncelleştirilmeleri ve promosyon teklifleri ile ilgili tercih ettiğiniz iletişim kanalları çerçevesinde sizlere bilgiler vermek;

      * Elektronik posta ile pazarlama amaçlı tanıtımlar göndermek; (Tanıtımlarının gönderilmemesi ile ilgili talimatlar gönderilen elektronik posta da yer almaktadır)

      * Bilgileri doğruluğunu teyit etmek amacıyla karşılaştırmak ve bu bilgileri üçüncü kişiler ile doğrulamak.

    • Pazarlama

      GittiGidiyor, pazarlama faaliyetlerinde kullanılması amacıyla, GittiGidiyor kişisel bilgilerinizi 3. kişilere devredebilecek, diğer kullanıcıların bilgileri ve diğer şirketlerden topladığımız bilgileri ile birleştirerek hizmetlerimizi, içerik ve tanıtımlarımızı geliştirmek ve kişileştirilmek veya yeni hizmetler sunmak amacıyla kullanabilecektir. Ayrıca GittiGidiyor, 3. kişilerle pazarlık sonucu saptanmış pazarlama amaçlı tanıtımları gönderebilir. Pazarlama amaçlı bu tanıtımları almamak veya reklam-kişiselleştirme programında yer almak istemediğiniz takdirde, Sitedeki Bana Özel ayarlarınızı değiştirerek veya elektronik posta da yer alan talimatları izleyerek bu taleplerinizi GittiGidiyor'a iletebilirsiniz.

    • Kişisel Bilgilerinizin Gittigidiyor Tarafından Açıklanması

      Kişisel bilgilerinizi, hizmetlerimizi sağlamak, yasal yükümlülükleri yerine getirmek, GittiGidiyor kuralları ve politikalarını uygulamak, satışa sunulan ürün veya içeriğe ilişkin olarak üçüncü kişilerce ileri sürülen hak ihlali iddialarına cevap vermek veya herhangi bir kişinin hakkını veya güvenliğini korumak amaçlarıyla açıklayabiliriz.

      Bunun yanında, GittiGidiyor kişisel bilgilerinizi aşağıda sayılan taraflarla paylaşabilir;

      * eBay Inc'in grup şirketleri üyeleri ile- örneğin PayPal. Müşterek içerik ve hizmet( kayıt, işlemler ve müşteri hizmeti gibi) sağlamak, muhtemel kanuna aykırı işlemlerin ve politika ihlallerinin tespit edilmesine ve önlenmesine yardım etmek ve diğer grup şirketlerin ürünleri, hizmetleri ve tanıtımları ile ilgili olarak yol göstermek amacıyla. Bu hizmetleri talep etmeniz halinde, Grup Şirketlerimiz bu bilgileri, faaliyetleri ve hizmetleri ile ilgili pazarlama amaçlı tanıtımlar yapmak amacıyla kullanacaktır.

      * Sözleşmeler çerçevesinde GittiGidiyor'un ticari faaliyetlerinin yürütülmesine yardım eden hizmet sağlayıcıları ile. (Dolandırıcılık araştırmaları, fatura tahsili, iş ortaklığı ve ödül programları, pazarlama ve tanıtım hizmetleri, kullanıcı destek hizmetleri gibi )

      * Türkiye'de veya yurtdışında ikamet eden diğer GittiGidiyor Kullanıcıları ile. Örnek vermek gerekirse; bir kullanıcı ile işlem yaparken, diğer kullanıcı, ilgili işleminin tamamlanması için sizin elektronik posta adresinizi görebilir ve iletişim bilgilerinizi ve adresinizi elde edebilir.

      * GittiGidiyor'un, sizin veya başkaca GittiGidiyor kullanıcılarının hukuki ve cezai sorumluluğuna yol açabilecek bir soruşturma, yasadışı faaliyet veya başkaca faaliyetler ile ilgili bilgi talebinde bulunan adli kurumlar veya diğer devlet kurumları veya üçüncü kişiler ile. Açıklayabileceğimiz bilgiler, kullanıcı kimliğiniz, kullanıcı kimliği geçmişiniz, kişisel kimlik numaranız, adınız, yaşadığınız şehir ve telefon numaranız, e-posta adresiniz, IP adresiniz, dolandırıcılık şikayetleriniz, teklif ve listeleme geçmişiniz veya ilgili görebileceğiniz diğer tüm bilgileri içerebilir.

      * Hak Sahipleri Koruma Programı katılımcıları ile ilgili dolandırıcılık faaliyetlerinin soruşturulması, fikri mülkiyet hakkı ihlali, korsanlık faaliyetleri; ve gizlilik anlaşmaları veya kanunlar gereğince münhasır takdir yetkimiz ile gerekli veya uygun olduğunu düşündüğümüz başkaca yasadışı faaliyetlerin araştırılması amacıyla. Bu durumda, isim, sokak, şehir, ülke, posta kodu, telefon numarası, elektronik posta adresi ve şirket adı bilgilerini açıklayabiliriz.

      * Diğer ticari kuruluşlar ile. GittiGidiyor'u devralmayı veya GittiGidiyor ile birleşmeyi düşünen diğer ticari kuruluşlar. (Birleşme durumunda, birleşen şirketin de bu gizlilik politikasını uygulaması istenecektir; kişisel bilgilerinizin bu gizlilik politikasından farklı bir şekilde kullanılacak olması halinde önceden bilgilendirileceksiniz.)

      * GittiGidiyor, adli veya diğer devlet kurumlarından veya 3. kişilerden geçerli bir talep gelmediği hallerde, kişisel bilgileri adli veya diğer devlet kurumlarına veya 3. kişilere açıklamayacaktır; ancak yukarıda sayılan durumlarla sınırlı olmamak üzere, gizliliğinizi korumak ve Sitede kanuna aykırı faaliyetleri gerçekleştirme teşebbüsünde bulunanları önleyebilmek amacıyla bu bilgilerin açıklanmasının veya kanuna aykırı olabilecek şüpheli işlemlerin bildirilmesinin gerekli olduğu durumlarda ve bu bildirimin muhtemel zararı veya maddi kaybı önleyeceği kanaatinde ise, bu bilgileri açıklayabilir.

    • Gittigidiyor'da Paylaştığınız Kişisel Bilgileriniz

      Kullanıcı kimliğiniz, Site genelinde görüntülenmekte, dolayısıyla herkes tarafından görülebilmekte, ve tüm GittiGidiyor'daki işlemleriniz ile bağlantılıdır.

      Diğer kullancılar tekliflerinizi, satın aldığınız ürünlerinizi, satışa sunduğunuz ürünlerinizi, dükkanınızın vitrini, geri bildirimlerinizi, oylamalarınızı ve ilgili yorumlarınızı görebilir. Bu nedenle, gerçek isminiz ile kullanıcı kimliğinizi ilişkilendirmeniz halinde, gerçek isminizi açıkladığınız kişiler, GittiGidiyor bünyesindeki işlemlerinizi de tanımlayabilirler.

      Ortak bir bilgisayardan veya internet kafedeki bilgisayardan Siteye giriş yapmanız halinde, kullanıcı kimliğiniz ve GittiGidiyor gelen hatırlatmalar gibi bazı bilgiler, bilgisayarı sizden sonra kullanan kişi tarafından görüntülenebilir.

    • Bilgilerin Gittigidiyor'da Kullanılması

      GittiGidiyor, Sitedeki işlemlerinizi tamamlamak için kişisel ve mali bilgilerinin paylaşılmasına olanak sağlamaktadır. Gizlilik ile ilgili oluşturduğunuz uygulamalara ve diğer kullanıcıların gizlilik haklarına saygı göstermenizi desteklemekteyiz. Sizlerin diğer kullanıcılar ile paylaştığınız bilgilerin gizliliği ve güvenliği konusunda garanti verememekteyiz ve bu nedenle, Kullanıcılar ile işlem yapmadan önce, işlem içinde bulanacağınız kullanıcının gizlilik ve güvenlik uygulamalarını değerlendirmeli ve bilgileri bu kullanıcı ile paylaşıp paylaşmama yönünde bir seçim yapmanızı öneririz.GittiGidiyor, gizliliğin korunmasına yardımcı olmak ve işlemlerin daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlamak amacıyla kullanıcının yalnızca iletişim, kargo gibi sınırlı bilgilerine erişim olanağı tanımaktadır. Kullanıcıların işlem yapmaları esnasında, birbirlerinin yalnızca ismi, kullanıcı kimliği ve kargo bilgilerine erişebilmektedir. Her durumda, bilgilerin gizliliğinin korunması ile ilgili tüm yasal düzenlemelere uygun davranmalı ve diğer Kullanıcıların veri tabanınızdan kendilerini silmelerine ve diğer Kullanıcılardan topladığınız bilgilerin içeriğinin ilgili kullanıcılar tarafından bilinmesine olanak sağlamalısınız.

      Kullanıcılara ait bilgileri yalnızca aşağıdaki amaçlarla kullanabileceklerini kabul etmektesiniz;

      * İstenmeyen ticari iletiler olarak tanımlanmayan ve GittiGidiyor'da gerçekleşen işlemleri ile ilgili

      * GittiGidiyor aracılığıyla sunulan hizmetleri kullanmak (örneğin escrow, kargo ve sıfır dolandırıcılık şikayetlerinde bulunmak)

      * Kullanıcının açıkça belirttiği ve tercih etmiş olduğunu diğer amaçlar

    • Çerezler/Kurabiye

      Bazı sayfalarımızda, internet sayfası akışımızı analiz etmemize, hizmetlerimizi kişiselleştirme, içerik ve reklamlarımızıın tanıtım etkinliğini ölçmemize ve güvenliğimizi geliştirmemize yardımcı olması amacıyla "çerezler" (sabit sürücünüze yerleşen küçük dosyalar) kullanmaktayız.

      Çerezler hakkında bilmeniz gereken birkaç önemli husus şöyledir:

      * Bazı özellikleri, yalnızca çerezlerin kullanılması halinde sunmaktayız.

      * Çerezleri, sizleri belirlemek ve oturumunuzun açık kalmasını sağlamak amacıyla kullanıyoruz.

      * Çoğu çerezler "oturum çerezleri" dir, yani oturumun kapatılması ile sabit sürücünüzden otomatik olarak silinmektedir.

      * Çerezleri, internet tarayıcınız izin veriyor ise, her zaman reddedebilirsiniz. Ancak bu halde Sitemizdeki bazı özelliklere ulaşmanız mümkün olmayabilir.

      * Sitenin belirli sayfalarında ve kontrolümüz dışında üçüncü kişilerin çerezleri ile de karşılaşmanız mümkündür. (örneğin, başkaca bir kullanıcı tarafından oluşturulan ve ürün tanıtım sayfasından link verilen bir internet sitesine girilmesi halinde, bu internet sayfasında da çerezler olabilir)

    • İstenmeyen Mesajlar, Sahte Elektronik Posta ve Casus Yazılımların Engellenmesi

      GittiGidiyor ve kullanıcılarımız tarafından istenmeyen mesajlar hoş karşılanmamaktadır. GittiGidiyor sizinle tercihleriniz doğrultusunda iletişim kurabilecektir, bu nedenle GittiGidiyor'daki iletişim tercihlerinizi belirlediğinizden emin olunuz. Diğer Gittigidiyor kullanıcısını, bu kullanıcı sizden bir ürün satın almış olsa dahi, açık onayı olmaksızın, elektronik posta listenize (elektronik posta veya fiziksel posta) ekleyemeye yetkili değilsiniz. Böyle bir durumda, ilgili istenmeyen ve yanıltıcı mesajları GittiGidiyor'a bildirebilirsiniz, GittiGidiyor'un iletişim araçlarını kullanarak istenmeyen mesajlar veya Kullanıcı Sözleşmesi'nin ihlal edecek nitelikte içerikler gönderemezsiniz. İstenmeyen mesajlar, virüsler, elektronik dolandırıcılık (yemleme) saldırıları ve başkaca kötü niyetli faaliyetler veya kanuna aykırı ve yasaklanan içerikleri kontrol etmek amacıyla mesajları otomatik olarak kontrol etmekte ve manuel olarak filtrelemekteyiz, ancak bu iletişim araçları vasıtasıyla gönderilen mesajları kalıcı olarak saklamamaktayız. Veri tabanımızda kayıtlı olmayan elektronik posta adreslerine GittiGidiyor aracılığı ile elektronik posta gönderdiğinizde, bu elektronik posta adresi kalıcı olarak saklamamakta veya herhangi bir pazarlama amacı ile kullanmamaktayız. Bu elektronik posta adreslerini kiralamamakta veya satmamaktayız.

    • Kullanıcı Hesabının Güvenliği

      Şifreniz, kullanıcı hesabınızın anahtarıdır. Özgün numaralar, harfler ve özel karakterler kullanınız ve GittiGidiyor şifrenizi hiç kimse ile paylaşmayınız. Şifrenizi veya kişisel bilgilerinizi başkalarıyla paylaşmanız halinde, hesabınız adına yapılan tüm eylemlerden sizin sorumlu olacağınızı unutmayın. Şifreniz üzerindeki kontrolünüzü kaybetmeniz, kişisel bilgileriniz üzerindeki kontrolünüzü kaybetmenize yol açabilir ve dolayısıyla sizin adınıza başkaları tarafından gerçekleştirilen ve hukuken bağlayıcı işlemlerin muhatabı olabilirsiniz. Bu nedenle şifrenizin güvenliğinin herhangi bir nedenle tehlikeye girmesi halinde, derhal GittiGidiyor'a bildirimde bulunmalı ve şifrenizi değiştirmelisiniz.

    • Kişisel Bilgilerinize Erişilmesi, Kişisel Bilgilerinizin Görüntülenmesi ve Değiştirilmesi

      Siteye giriş yaparak, kişisel bilgilerinizin çoğunu görebilir ve değiştirebilirsiniz. Genel olarak, kimlik doğrulanmasını yapmamız mümkün olmadığından kişisel bilgilerinizi manuel olarak değiştirememekteyiz. Bu nedenle, kişisel bilgilerinizin değişmesi gerektiğinde veya bu bilgilerin doğru olmaması halinde bu bilgileri derhal güncelleştirmelisiniz. GittiGidiyor destek hattına başvurmanız halinde, mümkün olan en kısa zamanda, yaptığınız işleme göre ve yasal düzenlemelere uygun olarak hesabınız kapatılarak, kişisel bilgilerinizin görüntülenmesi engellenecektir. Kapatılan hesaplara ait kişisel bilgiler, yasal gereklilikler, dolandırıcılığın önlenmesi, uyuşmazlıkların çözülmesi, arızaların giderilmesi, soruşturmalara yardımcı olunması, Gittigidiyor Kullanıcı Sözleşmesi'nin uygulanması ve yasalarca izin verilen diğer tüm eylemler için muhafaza edilmektedir.

    • Güvenlik

      Verilerin korunması gereken değerler olduğunu düşünmekteyiz, bu nedenle de kişisel bilgilerinizin yetkisiz erişimlere ve açıklamalara karşı korunması için birçok araç (kriptolama, şifreler, fiziksel güvenlik vb.) kullanmaktayız.

      Ancak, sizlerin de bildiği üzere üçüncü kişiler, hukuka aykırı olarak iletişiminizi veya kişisel mesajlaşmalarınızı ele geçirebilir veya bu iletişiminizi ve mesajları almanızı engelleyebilir ve diğer kullanıcılar, Siteden elde ettikleri kişisel bilgilerinizi kötü amaçlarla kullanabilir veya suiistimal edebilir. Bu nedenle, gizliliğinizi korumak için büyük bir çaba göstermemize rağmen, kişisel bilgilerinizin veya kişisel mesajlaşmalarımızın her zaman gizli kalacağı yönünde bir söz vermek mümkün değildir.

    • Üçüncü Kişiler

      Aksi açıkça belirtilmedikçe, bu Gizlilik Politikası, yalnızca GittiGidiyor tarafından toplanan kişisel bilgilerinizin kullanılması ve açıklanmasına ilişkindir. Sitede veya başka internet sitelerinde teklif verenler, alıcılar ve satıcılar gibi diğer kişilere kişisel bilgilerinizi açıklamanız halinde, bu bilgilerin diğer kişiler tarafından kullanılması veya açıklanması farklı kurallara tabi olabilir. GittiGidiyor'un üçüncü kişilere ait gizlilik politikalarını denetlememektedir ve kişisel bilgilerinizin üçüncü kişiler tarafından kullanılması, bu kişilere ait gizlilik politikalarına tabi olacaktır. Kişisel bilgilerinizi üçüncü kişilere açıklamadan önce, konu hakkında bilgi istemenizi öneririz.

    • Genel

      Gizlilik Politikasında yer alan koşulları her zaman değiştirilebiliriz. Gittigidiyor Duyuru Panosu aracılığıyla veya Bana Özel'de yer alan elektronik posta adresiniz aracılığıyla da sizleri bilgilendirebiliriz. Yardım Sayfalarımızda sorularınızın cevaplarını bulamadığınızda, My Office İş Mrkz., Çiğdem Sk., No: 1/14, 34746 Barbaros Mh., Ataşehir, İstanbul adresinde mukim GİTTİGİDİYOR BİLGİ TEKNOLOJİLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ'ne posta gönderebilir veya Gittigidiyor Destek Hattı ile irtibata geçebilirsiniz.

      Yasal Haklarınız

      Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (6698 Sayılı Kanun) kapsamında 7 Ekim 2016 tarihinden itibaren bilgilerinizin Gizlilik Politikası kapsamında işlenmesinden sorumlu olan Gitti Gidiyor Bilgi Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne başvurabilecek, kendinizle ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenebilecek ve işlenmişse buna ilişkin bilgi talep edebileceksiniz.

      Böylelikle kişisel verilerin işlenme amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilecek, yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin hangi üçüncü kişilere aktarılabileceğini bilebilecek, eksik veya yanlış işlenen kişisel verilerinizin düzeltilmesini, işlemeyi gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini isteyebileceksiniz. Bu şekilde yapılan düzeltme, yok etme ve silme işlemlerinin; kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini de talep edebilirsiniz. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kendiniz aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme hakkınız ve kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme hakkınız yasayla korunmaktadır. Bilgilerinizin gizliliğini ve güvenliğini korumayı her zaman öncelikli amaçlarından biri olarak kabul eden Gitti Gidiyor bünyesinde, 7 Ekim 2016 tarihi itibarıyla yukarıda bilgisi verilen haklarınızı kullanabileceğiniz çözüm ve destek mekanizmalarını siz değerli kullanıcı ve üyelerimize ayrıca duyuracağız. Gizlilik konusunda daha fazla bilgi almak istediğiniz takdirde, sizlere Gizlilik Merkezi ve Müşteri Hizmetleri üzerinden yardımcı olmaya hazırız.

  • Bu sayfadaki bilgiler size yardımcı oldu mu?

    EVET HAYIR
    Değerlendirmeniz için teşekkür ederiz!

    Sizden gelen yorumlarla Yardım sayfalarımızı geliştiriyoruz.
    350 karakter kaldı.Bu sayfanın size neden yardımcı olmadığını yazın:
    Bu alana yazacağınız görüşlerinizi değerlendirecek ve yardım sayfalarımızı geliştirmek üzere kullanacağız. Müşteri Hizmetleri'na tıklayarak müşteri hizmetlerimize de ulaşabilirsiniz.

    Değerlendirmeniz için teşekkür ederiz!

    Sizden gelen yorumlarla Yardım sayfalarımızı geliştiriyoruz.
    X